Kicsit felfújták ezt a Ferrari–Hamilton-témát

2019.10.27. 15:25

2020 kulcsév lehet a Forma-1-ben, a 2021-re tervezett szabályváltozások előtt ugyanis legalább öt klasszis pilóta szerződése lejár egy év múlva:

  • Sebastian Vettel - Ferrari
  • Lewis Hamilton - Mercedes
  • Max Verstappen - Red Bull
  • Daniel Ricciardo - Renault
  • Valtteri Bottas - Mercedes

Vagyis nem kis mozgás várható a pilótapiacon, így egyértelműen felmerül az is, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződjön. Semmi konkrét nincs az ügyben, maximum pletyka, a Mercedes-főnök mégis fontosnak tartotta kiemelni, Hamilton az övék.

Van, aki már elképzelte Hamiltont pirosban
Van, aki már elképzelte Hamiltont pirosban

Szerintem ezt a Ferrari-dolgot kissé felfújták. Lewisnak konkrét elképzelése van róla, hol akar lenni a jövőben, és mi mindig lojálisak voltunk a pilótáinkhoz

- idézte Toto Wolffot a Planetf1.com.

El tudja képzelni, hogy Hamilton a Ferrarihoz igazoljon?

A brit 2013 óta versenyez a Mercedesnél, 2014 óta négy vb-címet nyert velük, és vasárnap este meglehet az ötödik is. A Merci zsinórban hat dupla vb-nél jár, a Ferrari ellenben 2007 óta nem nyerte meg a pilóták, 2008 óta a csapatok világbajnokságát. Így szinte adná magát a váltás.

Wolff elmondta, a szerződés-hosszabbítási tárgyalások Hamiltonnal lassan, de biztosan elkezdődnek, de nem látja, hogy gyorsan lezárulnának. Véleménye szerint csak jövőre fognak pontot tenni az ügyük végére, így Hamilton - és a többi pilóta - sorsa bizonytalan lesz hónapokon át.