Még Vettel is imádta, ahogy a dobogóra emelték Hamiltont Mexikóban

2019.10.28. 14:56

Különleges, a Forma–1-ben teljesen egyedi módon juttatták el a vasárnapi futamgyőztes Lewis Hamiltont a dobogóra a Mexikói Nagydíj szervezői: a dobogó színpadjába egy liftet építettek, ami a versenyautójával együtt emelte fel a győztest a többiek közé.

Bár a speciális ünneplés során Lewis Hamiltont emelték ki a színpadra, a módszer még a második helyen célba érő Sebastian Vettelt is lenyűgözte.

Nagyon király dolog volt, hogy így emelték fel az autót. Nagyszerű módja volt, hogy bevonják az egész stadionszekciót és a nézőket az ünneplésbe. Az eredményhirdetés nagy részét élveztem, kivéve a szelfiző fickót meg a szar trófeákat. Sajnálom, hogy egy ilyen jó és jó hangulatú verseny után, amibe annyi energiát fektetnek, ilyen unalmas, szar trófeákat adnak át

lelkendezett és fanyalgott egyszerre a kupákkal, serlegekkel és egyéb trófeákkal egészen különleges viszonyt ápoló Vettel, aki 2015-ben képes volt a Hungaroringen több tíz percig várni, hogy Herendi porcelántrófeát kapjon az eredetileg a győztesnek járó fémtrófea helyett. Azóta a Hungaroringnél külön az alkalomra készíttetett Herendi jár az első háromnak, és Vettel a 2015-ös szezon óta már a Herendi Manufaktúra tiszteletbeli tagjának is számít.

A 2015-ös magyarországi eset óta Vettel elég sokszor kritizálta már a szponzori ihletésre készült, szerinte semmilyen, teljesen átlagos trófeákat, most épp a sörszponzorral és annak vörös csillagjával volt baja.