Usain Bolt sem ad 5m előnyt, csak hogy izgalmas legyen a befutó

2019.10.29. 17:22

Kútba esett a múlt héten a Forma-1-et birtokló Liberty Media terve, a csapatok leszavazták a fordított rajtsorrendes kvalifikációs futam tervét a 2020-as szezonra. Három nagydíjon akarták volna kipróbálni az ötletet, egy sem lett belőle, mert az éles voksoláson két csapat ellenszegült a tízből - árulta el Ross Brawn, az F1 sportmenedzser-igazgatója.

"Korábban belementek, aztán a végén visszakoztak" - mondta az ötletet támogató Brawn, de azt nem árulta el, melyik két istállóról van szó.

Nem nehéz persze kitalálni, kinek nincs érdekében, hogy állandóan az utolsó helyről rajtoljon: a vb-t hónapok, vagy inkább évek óta vezető Mercedesnek és az utóbbi három évben folyamatosan második Ferrarinak. (A felállást a vb-sorrendet megfordítva kreálták volna meg.)

A Mercedes-főnök elismerte, tényleg ő volt az egyik ellenlábas.

Megtettem, mert felelősséggel tartozunk, hogy megőrizzük a Forma-1 lényegét. Rossz érzésem volt vele. A Ferrari jelenlegi kvalifikációs formáját látva pedig még jó is lett volna nekünk. De leszavaztam, mert a 100 méteres döntőben Usain Bolt sem adhatott 5 méter előnyt, csak hogy izgalmas legyen a befutó

- indokolt Wolff az Autosport.com-nak a futósztáros érv mellett arra is utalva, hogy a Mercedes július közepe óta nem indult az élről, ugyanis azóta az összes pole pozíciót a Ferrari szerezte meg.

Hogy a Ferrari volt a másik vétózó, egyelőre csak feltételezni lehet, de - jelenlegi formájukat látva - nekik végképp rossz lett volna a fordítás.