A McLaren nem hozza vissza az F1-be Alonsót

2019.11.02. 12:03

Határozott választ adott arra kérdésre Zak Brown, a McLaren Racing elnök-vezérigazgatója, hogy visszahozza-e csapata a Forma-1-be a korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonsót:

nem.

Brown erről az Amerikai Nagydíj helyszínén beszélt a RaceFans oldalnak, ami a 2021-es szabályok kapcsán kérdezte a McLaren-vezért, arra reagáltatva, hogy Alonso korábban jelezte, a 2021-es szabályok előzetes tervei tetszenek neki, és ha úgy adódik, szívesen visszatérne.

Alonso jelenlegi szerződése a 2019-es szezon végén lejár a McLarennél, és bár elképzelhető, hogy 2020-ban ismét szerepel majd náluk a McLaren IndyCar-csapatában az Indy 500-on, de ezek szerint a Forma-1-be nem tér vissza sem jövőre, sem 2021-ben.

Sőt, könnyen lehet, hogy Alonso teljesen eltávolodik a McLarentől, legalábbis Brown szavaiból erre lehet következtetni:

Az év végén el kell beszélgetnünk arról, hogy mit tartogathat, vagy mit nem tartogathat a jövő. Van már IndyCar-csapatunk, az endurance-vb-t (WEC) is figyelemmel kísérjük, Mika Häkkinen hosszú távra szerződött mint a McLaren nagykövete. Le kell ülnünk Alonsóval, hogy mit is szeretne csinálni a jövőben, van-e valami, ami mindkét fél számára érdekes lehet.

Alonso 2020-as terveiből egyelőre csak az ismert, hogy indul a Dakaron.