Aggódhat a Ferrari, Leclerc alatt elfüstölt a Ferrari motorja

2019.11.02. 20:05

Egy, de annál jelentősebb incidens tarkította az Amerikai Nagydíj harmadik, szombati szabadedzését: 20 perce sem ment az egyórás gyakorlás, amikor Charles Leclerc az utolsó előtti kanyarban lehúzódott a pálya szélére, és a szalagkorlát egyik kivágása mellett megállt a Ferrarival, motorhiba gyanúja után.

A virtuális biztonsági autó után gyorsan folytatódott az edzés, a Ferrarinál viszont lázas munka ment, egyrészt azért, hogy Leclerc autója mielőbb visszaérjen a garázsba, másrészt azért, hogy ezután a lehető leggyorsabban kiderítsék, mi a gond a potenciálisan az időmérő megnyerésére is esélyes autóval, hiszen a harmadik szabadedzés vége és az időmérő (magyar idő szerint este 10-es) kezdete között csak 2 órájuk van a szerelésre. A Ferrari végül az edzés felénél kapta vissza a kocsit, ami még akkor is füstölt hátul.

A csapat óvatosan kezdett neki a vizsgálatnak, nem sokkal az edzés vége előtt még nem tudták a biztos okot, a Sky Sports szakértői úgy spekuláltak, hogy a legbiztosabb döntés kicserélni a motort. A Ferrari így is tett, de elkerülték a rajtbüntetést, ugyanis egy régebbi erőforrást tettek vissza a monacói pilóta autójába, aki így nem tét nélküli időmérőt megy majd. Később kiderült, hogy a motorolaj szivárgott a Ferrariból, ez okozta a gondot.

Az edzés meglepetését Lando Norris okozta a McLarennel, aki a harmadik helyen zárt Max Verstappen és Sebastian Vettel mögött, megelőzve a két Mercedest. Valószínű persze, hogy a Mercedes (a pénteki nap nagy részéhez hasonlóan) tartalékolt, de Norris 3., illetve a csapattárs Carlos Sainz 7. edzéshelye azt mutathatja, hogy érdemes lesz a McLarenre figyelni az időmérőn.

Folytatás este 10-től az időmérővel.