Verstappen: Ez van, ha a Ferrari nem csal

2019.11.04. 09:23

A Mercedes kettős győzelmével ért véget a vasárnapi Amerikai Nagydíj a Forma-1-ben, Valtteri Bottas és az immár újra világbajnok Lewis Hamilton mögött csak méterekkel lemaradva ért célba harmadikként Max Verstappen. A negyedik, ferraris Charles Leclerc 52 másodpercet kapott a győztestől.

Hátránya a következő megjegyzésre sarkallta Verstappent:

Ez történik, ha befejezik a csalást, ugye. Rajtuk kell tartanunk a szemünket, egyáltalán nem lep meg (a lemaradásuk). Mindent megmagyaráz az a közlemény.

A holland arra utalt, hogy csapata október 22-én írt az FIA-nak a Ferrari motorjaival kapcsolatban, amit szabálytalannak gondol. A Red  Bull három lehetőséget vázolt az autós szövetség előtt a benzináramlásra, és azt kérdezte, ezek a rendszerek szabályosak lennének-e. A válasz negatív volt mindhárom esetre, és az indoklást az FIA nyilvánosságra hozta.

Verstappen és Leclerc
Verstappen és Leclerc
Fotó: Dan Istitene / Getty Images Hungary

Ezek után a Ferrari, ami a nyári szünet, augusztus vége óta kimagaslóan a leggyorsabb kocsi volt a mezőnyben a sebességét és a motorerejét tekintve, Amerikában látványosan lemaradt a futamon.

Csakhogy az időmérőn nem, Vettel mindössze 12 ezreddel bukta el a pole-t Bottasszal szemben, és a Ferrari szerint ez bizonyítja, hogy a motorjuk változatlan. A Ferraritól Leclerc és a csapatfőnök, Mattia Binotto is hevesen reagált Verstappen csalós beszólására.

Szerintem ez egy vicc. Fogalma sincs róla, miről beszél. Nem lát bele a csapatunkba. Pontosan tudjuk, mit csinálunk, nem értem, minek fecseg. Semmit sem tud rólunk

- replikázott a pilóta.

Az Autosportnak nyilatkozó Binotto finomabban szólította Verstappent bölcsebb hozzáállásra: "Ezek azok a kommentek, amelyek totálisan rosszat tesznek a sportágnak. Mindenkinek sokkal óvatosabban kellene fogalmaznia".