Hamilton és Verstappen feladta a leckét a Ferrarinak

GettyImages-1188020823
2019.11.16. 17:07

Komolyabb incidens nélkül, de Lewis Hamilton és Max Verstappen gyorsulásával zajlott a 2019-es Brazil Nagydíj harmadik szabadedzése, aminek a végén hajszál választotta csak el a Mercedes és a Red Bull pilótáit, akik viszont 3 tizedet vertek a többiekre, ezzel jelezve az időmérő előtt a pénteken leggyorsabb Ferrarinak, hogy velük is számolni kell.

A szombati edzés egyébként alaposan felértékelődött azzal, hogy pénteken esőben, majd száradó pályán zajlott az első gyakorlás, hiszen így jóval kevesebb információt gyűjtöttek a csapatok a gumikopásról és az ideális beállításokról, ez pedig a futamra is bizonytalanságot hozhat, könnyen lehet, hogy a Ferrari is csak altatott az időmérő előtt, már a futamra koncentrálva.

A Hamilton győzelmével, Verstappen második és Charles Leclerc harmadik helyével zárult edzés elején volt több kisebb megcsúszás, majd a végén jött egy neccesebb jelenet, aminél az egyik McLaren vágott vissza elé a pályán rögtön azután, hogy elsőre félrehúzódott. Leclerc végül elkerülte az ütközést, de egy szett teljesen új lágy gumi ment kárba azzal, hogy nem tudta a maximumot kihozni belőlük. Már pedig a többség a lágy gumikkal gyakorolt, az edzésen a 20 pilótánál felrakott összesen 95 szett gumiból csak 9 volt lágy vagy kemény keverék.

Némi meglepetésre Valtteri Bottas csak a hatodik lett a Mercedesszel, befért viszont a top 10-be Antonio Giovinazzi. A középmezőnyben egyébként a szokottnál is nagyobb harc jöhet, a hetedik Danyiil Kvjatot és a 16. Romain Grosjeant kevesebb mint 5 másodperc választotta el, volt, hogy három tied döntött két pilóta között a sorrenden.