Sörrel tartott magának dobogós díjátadót a McLaren-pilóta

2019.11.18. 10:09

A leintés után büntették Lewis Hamiltont a vasárnapi Brazil Nagydíjon, plusz öt másodpercet kapott, mert megforgatta Alex Albon Red Bull-Hondáját. Ezzel bukta a harmadik helyet, amit előtte pedig meg is ünnepelhetett a dobogón.

Hamilton hetediknek csúszott vissza, harmadiknak a mclarenes Carlos Sainz Jr. lépett előre. A spanyol korábban sosem állt dobogón, így nem hagyhatta ki az ünneplést. Természetesen megkapta Hamiltontól a trófeát és a pezsgőt is, illetve már csak a pezsgős üveget, majd a csapattagokkal visszament a pódiumra, és rögtönzött magának egy utólagos díjátadást.

Nagy volt a boldogság, ugyanis McLaren-versenyző öt és fél év után végzett újra az első háromban, legutóbb a 2014-es nyitófutamon örülhettek, 2072 nappal ezelőtt. Nem véletlen, hogy sok szerelő is felkísérte Sainzot az emelvényre, együtt ugráltak.

Sainz utólag ünnepelte élete első dobogóját

Egy dolog hiányzott: Hamilton a pezsgőt kilocsolta, ezt Sainz egy üveg sörrel igyekezett pótolni, közepes sikerrel.

Sainz 25 éves, a második helyezett Pierre Gasly, akinek szintén első top3-as eredménye volt, 23, a győztes, Max Verstappen 22, így ez lett minden idők legfiatalabb dobogója a Forma-1-ben. Átlagban 23 évesek, 8 hónaposak és 23 naposak voltak a tagok. A 2008-as Olasz GP csúcsát döntötték meg - az volt Sebastian Vettel első F1-győzelme - 23 éves, 11 hónapos és 16 napos résztvevőkkel.