Felfoghatatlan sebesség, 1,82 mp az új kerékcsere-világrekord

Minden tekintetben a Red Bull csapaté volt a hétvégi Brazil Nagydíj, Max Verstappen nyerte az időmérőt és a futamot is, utóbbi sikerben nagy szerepe volt a csapat női stratégájának, Hannah Schmitznek, és ha nincs Lewis Hamilton hibája, könnyen lehet, hogy a csapat másik pilótája, Alex Albon is a dobogón végez.

A Red Bull idei harmadik futamgyőzelme alatt figyelmet kapott Max Verstappen első kerékcseréje ide, de eleinte azért, mert a boxutcából kifelé tartva Robert Kubica élesen vágott ki a holland pilóta elé, feltartva őt, miközben épp a virtuális első helyért igyekezett volna vissza a pályára.

Ez a kerékcsere viszont más miatt is érdekes: mivel a Red Bull tudta, hogy a lehető leggyorsabban vissza kell küldeniük a pályára Verstappent, hogy legyen esélyes az egy körrel korábban kereket cserélő Hamilton elé visszaérni, borzasztó módon csipkedték magukat. Ez az időeredményen is meglátszik,

az 1,82 másodperces kerékcserével ugyanis új világcsúcsot döntöttek, idén harmadszor megjavítva a kerékcsere világrekordját.

Az előző csúcsot még július végén, a Német Nagydíjon állították fel, akkor 1,88 másodperc alatt cserélték le a négy gumit, előtte két héttel a Brit Nagydíjon pedig még 1,91-gyel döntöttek rekordot.

Az oldalról ajánljuk

  • Tech-Tudomány
A koronavírus miatt 100 millió tonnával csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Kínában

Ez nagyjából 25 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest.

február 19., 18:46

  • Belföld
Letarolták a fasort a csurgói templomkertben

A plébános rendelte el a kivágást. Szerinte főleg csak „túlméretes tujákat” vágtak ki. A képek alapján nem ez a helyzet, a helyiek felháborodtak.

február 20., 07:46

  • Gazdaság
Minden eddiginél durvább propagandaköltés várható: 150 milliárdos keretmegállapodást írtak alá

Örömhír a kék plakátok szerelmeseinek és Balásy Gyula kommunikációs üzleti zseninek.

február 20., 17:05

  • Belföld
Két budapesti MSZP-s polgármester átáll Gyurcsányékhoz

Váratlan ellenzéki átrendeződés a fővárosban: Kiss László óbudai és Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester is átlép a DK-ba. Az MSZP morzsolódása és Gyurcsány erősödése azt is jelenti, hogy alaposan átalakulhatnak a fővárosi erőviszonyok.

február 20., 14:08

  • Belföld
A pálinkafőzés is bekerült a tantervbe

Videófilmen tanulmányozhatják a felső tagozatosok a tevékenységet. Végre közelebb került a mindennapokhoz a kémiaoktatás.

február 21., 17:48