Egy ritkán látott nő a stratéga, akinek hálálkodnak a győzelem miatt

2019.11.18. 11:20

Nem túl ismert arc tűnt fel vasárnap a Forma-1-es Brazil Nagydíj dobogóján, a három pilóta mellett a győztes Red Bull Racing istállót Hannah Schmitz képviselte, a csapat egyik főstratégája. Chris Horner csapatfőnök ezzel köszönte meg neki, hogy nyerő taktikát dolgozott ki Max Verstappennek.

Minden elismerés Hannahé. Ő ajánlotta ezt a stratégiát, ő javasolta a boxkiállást. Bátor vállalás volt, mert tudtuk, hogy Hamilton az ellenkezőjét fogja csinálni. Az agresszív utat választottuk, és bejött. Emiatt küldtem Hannaht fel a dobogóra. Dolgozó anya, órákat vezet a munkába, mindent belead, igazi csapatjátékos

- idézte az F1 hivatalos oldala Hornert.

schmitz

Verstappen Lewis Hamiltonnal ment a győzelemért, vezetett, de az angol korábban jött ki kerékcserére - ahogy mondják, alávágott a hollandnak - , és átvette a vezetést. Verstappen viszont a friss gumin szinte azonnal visszaelőzte a Mercedest.

Schmitz húzása a hajrában kellett nagyon, a Valtteri Bottas kiesése miatti biztonsági autós szakasz alatt Verstappent kihívták új gumikért, Hamilton viszont maradt a pályán, és újra megszerezte az első helyet. Még egyszer meg kellett így előznie Verstappennek, de ismét nem volt gond, már az újraindításnál legyorsulta a Mercedest. Maximálisan bejött, amit Schmitz kitalált.

A végén így együtt örülhetett és locsolhatta a pezsgőt a versenyzőkkel.