Vettel már az 1. edzésen falba állította a Ferrarit, Leclerc csak a másodikon

2019.11.29. 11:47

Kétszer is le kellett állítani, véglegesen félbe kellett szakítani az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzését péntek délelőtt. Daniel Ricciardo motorhiba miatt állt ki a tréning kétharmadánál, a leállás nem volt hosszú, de szükség volt a piros zászlókra.

Alig két perccel a vége előtt aztán Sebastian Vettel Ferrarija pördült a szalagkorlátnak, a német nem is tudta folytatni, autója az egyik balkanyarban ragadt. Újra jött a piros zászló, és már nem is indították újra a körözést.

Vettelnek nem volt jó éve, újabb hibája beleillik abba, amit idén láttunk tőle. Az edzésen sem volt gyors, csak az ötödik helyen állt kicsúszása pillanatában. Csapattársa, Charles Leclerc még tőle is két hellyel hátrébb végzett, hetedik lett.

Az élmezőnyt a Mercedesek és a Red Bull-Hondák uralják, Valtteri Bottas zárt az élen Max Verstappen, Lewis Hamilton és Alex Albon előtt. A Ferrarik közé Romain Grosjean Haas-Ferrarija ékelődött be. Magnussen, Giovinazzi és Hülkenberg egészítette ki a top10-et.

2019 Abu Dhabi Grand Prix - Free Practice 1 Classification from r/formula1

A hétvége programja magyar idő szerint délután kettőtől folytatódott a második szabadedzéssel, amelyen Bottas megtartotta a helyét, de mögötte a sorrend átrendeződött.

Fél órával a kezdés után a másik Ferrari is meglátogatta a szalagkorlátot, Leclerc csúszott nagyot, mindkét jobb oldali kerekével megütötte a falat, a hátsóval erősen, egy lángnyelv is felcsapott a kontaktnál. A monacóinak mázlija volt, eljutott a depóig, és rövidebb ellenőrzés után gondok nélkül térhetett vissza a pályára.

Húsz perccel a leintés előtt történt a következő incidens, Romain Grosjean Haas-Ferrarija nekiütközött Bottas Mercedesének. Mindketten kipördültek, de tovább tudtak menni, igaz, veszítettek nem kevés légterelődarabot. Elő kellett venni a piros zászlót, hogy a törmeléket feltakaríthassák, 8 percig nem mehettek pályára a kocsik.

A hajrában a sorrend már nem változott, Bottas szűk 3 tizeddel verte Hamiltont, bő 3 tizeddel Leclerc-t. Vettel a negyedik helyen majdnem öt tizedet kapott a finntől, az ötödik Verstappen fél másodpercen kívül került. A hatodik, Albon pedig már másodpercen kívül.

2019 Abu Dhabi Grand Prix - Free Practice 2 Results from r/formula1

Péntekre a show-nak vége, folytatás szombaton 11-től a harmadik tréninggel, majd délután kettőtől az időmérővel.