Hamilton: Még mindig hiányoznak Lauda üzenetei

2019.12.28. 17:48

A hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak nagyon hiányzik Niki Lauda támogatása, árulta el az Autosportnak a brit Forma-1 pilóta.

A májusban meghalt háromszoros világbajnok Lauda a Mercedes egyik vezetője volt. Hamilton életében is fontos szerepet játszott. 

„Hiányolom az üzeneteit és a megosztott videókat. Még mindig megvan sok beszélgetésünk, a mai napig újraolvasom azokat" – mondta Hamilton, aki korábban arról is beszélt, hogy lelkileg nagyon megviselte a szezonban Lauda halála, és a Forma-2-es pilóta, Anthoine Hubert halálos versenybalesete.

„Még egyszer, Lauda támogatása nélkül valószínűleg nem váltok csapatot. A támogatása nélkül nem lennék még mindig ennél a csapatnál. Nem hinném, hogy ez a csapat ilyen sikeres lett volna az ő támogatása nélkül."

Hamliton úgy látja, a versenyzők és csapatvezetők között hidat képezett Lauda, ő értette, mekkora nyomás van rajtuk. „Odament a vezetőkhöz, nyomást helyezett rájuk, megszorongatta a tökeiket. Ebben volt ő igazán jó." 

A Mercedes pilótája elmondta, akkor is meglátogatta Laudát, amikor már nagyon rossz állapotban volt, becsövezve feküdt egy ágyban. Mentorának harci szelleme még akkor is érezhető volt, de a pilótát sokkolta a látvány.