F1: Räikkönenék leleplezték az Alfát, Vettel nélkül indult a teszt

kimialfa20a
2020.02.19. 09:59

Szerda reggel a barcelonai versenypályán hivatalosan is bemutatták a 2020-as Alfa Romeót, amely más színekben múlt héten már megtett pár próbakört az anyacég Ferrari házi pályáján. A kocsi színei változatlanok maradtak, bordó és fehér, a szponzorok köre bővült, új főtámogatót szerzett a csapat.

A kocsiról a pilóták, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi rántották le a leplet, 2019-ben is ők versenyeztek az istállónál. Kapcsolódott hozzájuk a télen Robert Kubica, aki tartalék pilóta lesz. Van még egy tesztpilótájuk, Tatiana Calderon, ő és Kubica is ott volt a bemutatásnál.

A kocsi orrát rendesen átdolgozták, ahogy az oldaldobozait és a felső légbeömlőjét is, talán ez a gép változott a legtöbbet tavalyi elődjéhez képest az összes idei F1-autó közül. A Ferrari-motor természetesen maradt.

Barcelonában elsőként Kubica vezeti a C39-es modellt, majd délután Giovinazzi váltja fel a lengyelt. Csütörtökön kerül sorra Räikkönen, pénteken Giovinazzi ülhet vissza.

Az Alfa mellett szerda reggel végre teljes egészében lehetett látni a Renault-t, amely múlt héten egy furcsa bemutatón csak részleteket mutatott meg az RS20-asról, majd egy fekete-fehér képet közölt róla. A tesztek alatt teljesen fekete lesz a kasztni, amely új, mercedesesen vékony orrkúpot és feltűnően széles légbeömlőt, illetve motorházat kapott.

Szerdán érkezett az idei Racing Point-Mercedes is, a csapat pár napja 2020-as színeit már reklámozta, de még a régi kasztnin. Az új sokat változott, az RP20-asnak is vékony az orra és kövér a motorháza, mint a Renault-nak.

A Haas-Ferrari már két hete közölt képeket az idei autójának festéséről, de szerda reggel ők is tartottak egy rövidke bemutatót a VF20-asnak a két versenyzővel, Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel.

Az első háromnapos hivatalos teszt szerda reggel kilenckor rendben elkezdődött, 2020 első gyors körét a Mercedes tette meg Valtteri Bottasszal a kormánynál. Hiányozni fog az első napon Sebastian Vettel: úgy volt, hogy ő kezd a Ferrarinál, de reggel rosszul érezte magát, így csapattársa, Charles Leclerc ugrott be helyette.

(Borítókép: Rudy Carezzevoli / Getty Images Hungary)