Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Elhalasztják a Forma-1-es Azeri Nagydíjat is

GettyImages-1145672219
2020.03.23. 10:02

A június első hétvégéjére kiírt Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalasztják a koronavírus-járvány terjedése miatt, írja közleményében a Forma-1.

A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes futamot halasztani vagy törölni kellett a Forma-1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben.

A bahreini, a vietnami, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban, az Azeri Nagydíjról halasztásáról pedig hétfőn született végleges döntés.

Mivel Bakuban gyakorlatilag a belvárosban versenyez a mezőny, a hat kilométeres pálya teljes hosszán hamarosan el kell kezdeni a biztonsági kerítések építését, a csatornafedelek rögzítését, valamint az aszfaltozási munkákat.

Azerbajdzsán után június közepén Kanadába, június végén pedig Franciaországba látogatna el a Forma-1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, Kanada pedig lezárta határait.

A Forma-1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül. A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 2-án kerülne sor.

(Borítókép: Lewis Hamilton a 2019-es Azeri Nagydíjon április 28-án. Fotós: Getty Images/Clive Mason)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!