Red Bull-főnök: A legjobb lenne, ha Max Verstappen most elkapná a vírust

2020.03.25. 08:43

A Forma-1 a többi sporthoz hasonlóan pihen a koronavírus miatt, az első nyolc futamot elhalasztották vagy törölték a bajnokságból, június közepéig biztosan nem rajtolnak el a pilóták. Így egyelőre vezetés helyett  csak beszélhetnek az F1-ről, ahogy főnökeik is, akik közül a Red Bull különleges tanácsadója, gyakorlati pozíciójában az istálló társcsapatfőnöke, Helmut Marko meg is tette.

A 76 éves menedzser az osztrák Kronen Zeitungnak adott interjút a kialakult vírushelyzetről és sztárpilótájukról, Max Verstappenről, amikor azt találta mondani, hogy

"a legjobb lenne, ha Max most azonnal megfertőződne".

Marko elárulta, telefonon folyamatosan tartja a kapcsolatot versenyzőjükkel, aki nagyon aggódik, sőt "retteg" a koronavírustól, majd kifejtette, mire is gondolt pontosan.

Max 22 éves, nem jelent számára nagy kockázatot (a betegség), és így sokkal jobb helyzetbe kerülne, mivel immunissá válna

- idézte Markót a Planetf1.com.

Helmut Marko és Max Verstappen
Helmut Marko és Max Verstappen
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

A csapatvezető kissé tévedésben van, ugyanis az még nem bizonyított, hogy ha valaki átesik a betegségen, az immunissá is válik. Az viszont igen, hogy ha az ember megfertőződik, lehet, hogy nem lesznek tünetei, ám így is átadhatja a vírust másoknak. Akár 76-éveseknek is, akik a legveszélyeztetettebb kategóriába tartoznak.

Marko kijelentéseit valószínűleg a csapatánál sem nézték jó szemmel, ugyanis a Verstappenre vonatkozó válasza már nincs ott az eredeti interjúban. (A kritikus mondatot átvette több másik újság is, például ez és ez.)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!