Alonso ügynöke szerint eljött a visszatérés ideje

2020.05.18. 17:39

Fernando Alonso kész a Forma-1-be való visszatérésre, mondja a kétszeres világbajnok spanyol pilóta ügynöke és legfőbb tanácsadója, Flavio Briatore. Briatore szerint Alonso motivált, és jó hatással volt rá az F1-től távol töltött év is, ami alatt kiürült belőle minden toxikusság.

Alonso a 2018-as szezon végén hagyta ott a Forma-1-et a motorsportos Tripla Koronához hiányzó Indianapolis 500 megnyerését kitűzve céljának. Közben világbajnok lett az endurance-vb-sorozatban, és nyert két Le Mans-i 24 órás versenyt.

Bár nem rég még arról beszélt Alonso, hogy nem szerepel a Forma-1 a 2021-es tervei között, azóta alaposan megváltoztak a dolgok, és Sebastian Vettel és a Ferrari szakításával komoly mozgásba lendült a pilótapiac – jelenleg a Renault-nál látszik üresedés a 2021-es idényre.

Briatore beszélt a Ferrarinál kialakult helyzetről is, elmondva, hogy őt nem lepte meg Vettel távozása, az F1-ben ugyanis a bevált nyerő recept szerint mindig egy fő pilóta van, aki a vb-címért megy, a csapattárs pedig a riválisok elől szedi el a pontokat, és a Ferrari most ugyanezt hozta létre a Charles Leclerc mellé 2021-re szerződtetett Carlos Sainzcal. Vettel nem tudta lereagálni a meglepően gyors Leclerc érkezését, így lépni kellett, a Ferrari pedig a 22 éves monacóira tett fel mindent – hasonlóan, hogy a McLarennél 2007-ben az újonc Lewis Hamilton mellett döntöttek Fernando Alonso helyett.