Szabina
2 °C
15 °C

Új időponttal mentenék meg az F1-es Brit Nagydíjat

2020.05.26. 09:58

Múlt héten a brit kormány hivatalosan is megerősítette, hogy nem ad speciális státuszt a Forma–1, illetve az F1-es csapatok alkalmazottjainak, az országba való beutazás után két hétre karanténba kéne vonulniuk, amivel veszélybe került a júliusra tervezett mindkét Brit Nagydíj megrendezése. 

Az F1-nél abban bíztak, hogy mivel az osztrák szezonkezdés után már negatív koronavírusteszttel érkeztek volna Silverstone-ba, ők is bekerülnek a kivételezett körbe, de ez nem így lett. 

A silverstone-i pálya igazgatója, Stuart Pringle a napokban arról beszélt, még nem adták fel a reményt, hogy megrendezhessék idén a brit futamot, elképzelhetőnek tartja, hogy augusztusra át tudják tenni a versenyt, írja az Autosport.com. Szerinte nem okozhat problémát az F1-nek, hogy új időpontot találjon a futamnak. 

A karanténszabályok június 8-án lépnek életbe, a kormány háromhetente vizsgálja felül azokat. Pringle szerint az időpont-változtatással időt nyerne a Brit Nagydíj, hogy a kormány enyhítsen a beutazási korlátozásokon. Úgy gondolja, hogy az F1-et megilletné a kivételezés, mivel a sportág fel van készülve a járványhelyzet kezelésére. 

A brit verseny törlése vagy elhalasztása azt is jelenti, hogy a július 5-re és július 12-re tervezett Osztrák Nagydíjak után egyből a 420 km-es távolságban található Hungaroring jöhetne, akár már július 19-én. Az még nem eldöntött, hogy ebben az esetben a Hungaroringen is két futamot rendeznének-e, vagy még a nyáron beugrana az eredetileg a 2020-as versenynaptárban sehol nem szereplő Hockenheim is.