El sem indult a szezon, a Williams máris lecserélte kocsifestését

2020.06.26. 10:11

Egyetlen futott verseny nélkül is lecserélte 2020-as festését a Williams F1-csapata, amely a főszponzor Rokit korábbi távozása miatt kényszerült erre. Az új festést egy héttel a 2020-as szezont eltolt indulása előtt, online mutatták be.

Az FW43 mintája nem sokat változott, a Rokit által képviselt piros szín tűnt el – erre utaltak a csapat csütörtökön kiszivárgott új pilótaoveralljáról készült képek is. Ahhoz képest viszont sötétebb lett a végeredmény, a világosabb kék maradt, de jelentősebb fekete festést kapott az autó, aminek így inkább fekete-fehér hatása van.

Összehasonlítási alapnak mutatjuk a barcelonai teszteken használt Williams-festést, amely végül egyetlen futamon sem szerepel majd.

Kilőtt a Rokit

A Williamstől távozó Rokit a hírek szerint nem sokáig marad távol a Forma-1-től, sőt, elképzelhető, hogy már a július eleji ausztriai szezonnyitó előtt felbukkan a logója a világbajnoki címvédő Mercedesnél. Vagyis az F1 jelenlegi leggyengébb csapatától a legerősebbhez igazolnak, bár nem névadó minőségben.

A RaceFans értesülése alapján a mobiltelefonokat gyártó cég a Mercedes mellett a Racing Pointtal, a Haasszal és a Ferrarival is tárgyalt.