16:00, December 03. ÉLŐ
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Mercedes: Úgy nézett ki, hogy egyik autóval sem tudjuk befejezni a versenyt

2020.07.06. 10:08

Valtteri Bottas a vasárnapi Osztrák Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott, de a futam után a Mercedes elárulta, hogy nem nyertek simán. Bottasnak és Lewis Hamiltonnak sem működött tökéletesen a sebességváltója.

„A helyzet elég komoly volt, rögtön a start után kezdődött. Először Valtteri autójánál tapasztaltuk, a problémát, de olyasmi volt, ami azonnal megölhetett volna minket. Aztán Lewis kocsijánál is elkezdődött. És nem igazán tudtuk, hogy mi volt ez” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője.

Wolffék annyit tudtak, hogy a probléma az autó rezgésével és rázkódásával volt kapcsolatban, ezért arra utasították a pilótáikat, hogy amennyire lehet, kerüljék el a rázóköveket. „A verseny egyik szakaszában úgy nézett ki, hogy nem tudjuk mindkét kocsival befejezni a versenyt. Arra törekedtünk, hogy valahogyan ellavírozzunk a célig” – mondta Wolff.

A győztes Bottas arról beszélt, hogy néhány szenzoruk sérült meg a kemény rázókövek miatt, ezért aztán nem tudott minden kanyart szűken venni, így időt is veszített.

(via Autosport)