Egyre valószínűbb, hogy a Racing Point menti meg Vettel karrierjét

2020.07.15. 12:09

A Motorsport.com információ szerint a jövőre Aston Martin néven induló Racing Point szerződést kínált a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, és közel a megegyezés. A Racing Point csapatfőnöke természetesen hevesen tagadta, hogy megkörnyékezték a Ferraritól távozó német pilótát. 

Hízelgő, hogy mindenki azt hiszi, hogy egy négyszeres világbajnok hozzánk igazolni. Valószínűleg ez azért van, mert idén kicsit gyorsabb az autónk. Ugyanakkor mindkét versenyzőnkkel hosszútávú szerződésünk van, vagyis logikusan nincs nálunk hely. 

Persze ettől még dönthet úgy a Racing Point, hogy Vettel kedvéért elküldi egyik pilótáját. Kérdés, hogy kit: a mexikói Sergio Pérez 2014 óta vezet a csapatnál (illetve elődjénél, a Force Indiánál), folyamatosan jobban teljesít aktuális csapatársainál, ötször állhatott dobogóra. Lance Stroll viszont a csapattulajdonos Lawrence Stroll fia. A Motorsport forrásai szerint Pérez szerződésében van egy olyan záradék, ami lehetővé tenné, hogy még a szerződés lejárta előtt lecseréljék. 

Vettel nem nagyon válogathat az ajánlatok között, a Racing Point tűnik az egyetlen versenyképes opciónak számára. A Red Bullnál és a Mercedesnél már jelezték, hogy nem gondolkodnak a leigazolásán, míg a Renult-nak és a McLarennek biztos pilótapárosa van 2021-re. 

A jövőm továbbra is nyitott kérdés. Még semmi nincs eldöntve

- ezzel kommentálta a jövőjét érintő pletykákat, írta az MTI. Azt sem zárta ki a 33 éves német, hogy kihagy egy évet, és csak 2022-ben versenyez újra. "Az egyetlen, ami biztos, hogy az idény végéig mindent el fogok követni azért, hogy a Ferrarival kijöjjünk a gödörből", tette hozzá. Vettel pocsék szezont fut eddig: az első osztrák futamon ütközött és csak a 10. lett, a második versenyen saját csapattársa ütötte ki, fel kellett adnia a versenyt.