Grosjean Abu-Dzabiban sem indul, hazautazik Svájcba

GettyImages-1289215028
2020.12.06. 15:33 Módosítva: 2020.12.06. 15:34
A múlt vasárnap súlyos sérülést szenvedett Romain Grosjean a szahíri nagydíj után nem áll rajthoz a Forma–1-es idény utolsó futamán, a jövő vasárnap sorra kerülő abu-dzabi nagydíjon sem.

A Haas 34 éves francia pilótája vasárnap a közösségi oldalán jelentette be, hogy sérülésének további orvosi kezelése miatt visszautazik svájci otthonába, így nem lehet ott a szezonzárón sem. Kiemelte: mindent elkövettek annak érdekében, hogy balesete és sérülése ellenére ott legyen az utolsó futamon, és vártak a végső döntés meghozatalával, ameddig csak lehetett. Viszont most a bal kezére és élete hátralévő részére gondolva kellett határoznia.

Nehéz döntés volt. Nem gondoltam, hogy ezzel fejezem majd be a Forma–1-ben a karrieremet, de szerintem a legjobb döntést hoztam

– közölte.

Grosjean múlt vasárnap

a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt, és hatalmas lánggal égett.

Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az ülésből. 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból, és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét.

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött kórházban, ahonnan szerdán távozhatott.

Az utolsó Forma–1-es idényét teljesítő versenyző pénteken azt mondta, szeretné pályafutását úgy befejezni, hogy leintik a kockás zászlóval, de hozzátette, hogy azért nem ragaszkodik ehhez mindenáron. Orvosai közölték: súlyosabban megégett bal kezén minden bizonnyal bőrátültetésre lesz szükség.

Grosjean helyett a szahíri nagydíjon és az abu-dzabi nagydíjon is a brazil Pietro Fittipaldi – az 1972-ben és 1974-ben világbajnok Emerson Fittipaldi unokája – lesz a Haas egyik pilótája, aki az elmúlt két évben a csapat teszt- és tartalékversenyzője volt, Forma–1-es futamon viszont még nem mutatkozott be.

(Borítókép: Brynn Lennon/Getty Images)