A Mercedes hallgat Hamilton szituációjáról

2021.02.05. 11:47
A Formula–1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló nem kommentálja azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal megszületett a hosszabbításra vonatkozó megállapodás.

„Majd akkor beszélünk, amikor lesz mit mondanunk. Ahogyan a tárgyalási folyamat eddigi szakaszában, úgy a továbbiakban sem szeretnénk hozzászólni a számtalan pletykához és spekulációhoz" – nyilatkozott a Mercedes egyik szóvivője a német RTL televíziónak.

Az F1 Insider nevű online portál csütörtökön számolt be arról, hogy információi szerint a 36 éves Hamilton egy évre szóló szerződést kap a Mercedesnél, a megállapodás pedig tartalmaz egy további esztendőre szóló opciós hosszabbítási lehetőséget.

A most is vb-címvédő brit versenyző a hét trófeájából hatot a Mercedesszel nyert meg, melyhez 2013-ban igazolt, az F1 történetének másik hétszeres világbajnok pilótájának, a legendás Michael Schumachernek a helyére.

Hamiltonnak a Mercedesnél legutóbb kétéves megállapodása volt, amely a tavalyi év végén járt le, ha pedig most új szerződést kap, akkor jó esélye lesz arra, hogy az autósport elitkategóriájának egyetlen nyolcszoros vb-győztese legyen. A jelentős szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt 2021-ről a jövő évre tolták, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel a mostani idényben is megmarad.

Az idei világbajnokság március 28-án rajtol Bahreinben, miután a pandémia miatt a hagyományos idénynyitó Ausztrál Nagydíjat március 21-ről novemberre halasztották.

(MTI)