A Red Bull is bemutatta a 2021-es versenyautóját

2021.02.23. 13:30
Leleplezte 2021-es Formula–1-es versenyautóját a Red Bull istálló kedden.

Az osztrák csapat RB16B kódjelzésű modellje nagyban hasonlít a tavalyi RB16-osra, fényezésében pedig változatlanul a sötétkék, a citromsárga és a neonvörös szín látható. Valószínűleg nem is ez a végleges modell, több részén még változás várható.

Az Aston Martin felirat természetesen eltűnt a most bemutatott autóról, miután a brit sportautógyár az idén már saját csapatával indul a világbajnokságon.

A Red Bull versenyautóit az idén a holland Max Verstappen és a mexikói Sergio Pérez vezeti majd.

A Honda motorbeszállítóként az év végén búcsúzik a Formula–1-től, így ez lesz az utolsó Red Bull, amelyet a japán gyártó erőforrása hajt majd. 

Az osztrák istálló ugyanakkor a múlt héten bejelentette, hogy megegyezett a Hondával, és jövőre a saját maga által fejlesztett motorhoz a japánok technológiáját használhatja majd alapként.

A Red Bull a negyedik csapat, amely már bemutatta a 2021-es versenygépét. Hétfőn az Alfa Romeo, korábban pedig a McLaren, valamint az Alpha Tauri prezentálta az idei modellt. Jövő kedden a vb-címvédő Mercedes, valamint az Alpine, másnap az Aston Martin, jövő pénteken a Williams, március 10-én pedig a Ferrari következik. A Haas bemutatójának időpontja egyelőre nem ismert.

A rekordot jelentő 23 futamból álló Formula–1-es világbajnoki idény március 28-án, Bahreinben kezdődik. A szezon előtti egyetlen hivatalos tesztet szintén a szahíri aszfaltcsíkon tartják március 12. és 14. között.

(MTI/Index)