Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Formula–1: veszélyben a Kanadai Nagydíj

063 971090948
2021.04.14. 11:23
Sajtóinformációk szerint könnyen lehet, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén sem rendezik meg a Kanadai Nagydíjat a Formula–1-es világbajnoki sorozatban.

Az Autoweek információi szerint a június 13-ra kiírt verseny szervezőinek helyzetét anyagi problémák és a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások nehezítik, s még ezen a héten végleges döntést hoznak a kérdésben.

„Amennyiben ebben az évben nem tudjuk megtartani a viadalt, jövőre mindenképpen meg kell tartanunk, mert nagyon fontos a számunkra”

– nyilatkozta Valerie Plante, Montreal polgármestere a La Presse című lapnak.

A járvánnyal kapcsolatos probléma abban áll, hogy a Kanadába érkezőknek a jelenlegi szabályok szerint két hétig karanténba kell vonulniuk, ugyanakkor a montreali verseny előtt egy héttel még Azerbajdzsánban köröz majd a mezőny. A másik komoly gondot pedig az jelenti, hogy a sorozat tulajdonosai 6 millió dolláros kompenzációt várnak el a szervezőktől, amennyiben nem engednek be nézőket a futamra.

Az Autoweek szerint Törökország lehet a beugró Montreal helyére, ám a szaklap azt is megjegyzi, hogy a koronavírus-járvány miatt jelenleg ott sem biztos, hogy június közepén fogadni tudják a száguldó cirkuszt.

(Borítókép: Mark Thompson / Getty Images Hungary)

(MTI)