Mad Max kiütötte a világbajnokot, újra versenyképes a Ferrari

f1
2021.04.19. 11:24

A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzőjének teljesítményéről, valamint a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton felzárkózásáról írt a vasárnapi Formula–1-es Emilia-Romagna Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia

Daily Mail

Max Verstappen nyerte az Emilia Romagna Nagydíjat egy viharos napon Imolában. A holland versenyző a harmadik helyről rajtolt, és egy ragyogó starttal már az első körben megelőzte Lewis Hamiltont, aki végül második lett.

The Sun

Lewis Hamilton egy hiba után hihetetlen felzárkózást mutatott be, és második lett a fölényesen diadalmaskodó Max Verstappen mögött. Hamilton két körrel a leintés előtt előzte meg Lando Norrist, de Verstappen győzelmét már nem tudta veszélyeztetni.

The Guardian

Hamiltonnak és Verstappennek két futam után egy-egy győzelme és egy-egy második helye van, a címvédő az Imolában megfutott leggyorsabb köréért kapott plusz egy pontnak köszönhetően vezet az összetettben. Ezzel kapcsolatban Hamilton elismerte, hogy a vasárnapi hibája jelentősen csökkentette esélyeit a nyolcadik világbajnoki címének megnyerésére.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport

Izgalmas volt az Emilia-Romagna Nagydíj, amely a Red Bull holland versenyzőjének fölényes győzelmét hozta, miközben a világbajnoki címvédő meglátogatta a kavicságyat, és azt követően kellett felzárkóznia a második helyre.

Corriere dello Sport

Leclerc negyedik Imolában, a Ferrari újra versenyképes. A monacói pilóta nagyon pozitívnak értékelte a vasárnapi napot.

Tuttosport

Verstappen nyerte az imolai nagydíjat. A holland versenyzőnek ez az első idei győzelme. A Ferrari éppen lemaradt a dobogóról.

Spanyolország

Marca

Verstappen legyőzte Hamiltont, de az összetettben nem tudta átvenni a vezetést, miután a brit címvédő egy kisebb baleset után hihetetlen felzárkózást bemutatva a kilencedik helyről a másodikra jött fel.

As

Verstappen kiütéssel győzte le a világbajnokot egy emlékezetes versenyen. Nagy diadal »Mad Max« számára, megelőzve Hamiltont és Norrist.


Franciaország

L'Équipe

Max Verstappen szavait a tettek követték. A holland kijelentette, hogy harcba száll Hamiltonnal a világbajnoki címért, és vasárnap Imolában az idei első győzelmét aratta. Nem is akármilyet, Verstappen ugyanis a rajttól a célig előre felépített versenyzéssel diadalmaskodott.

Ausztria

Kronen Zeitung

Max Verstappen végleg bejelentkezett a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton trónjáért. A holland versenyző fölényes győzelmet aratott a kaotikus Emilia-Romagna Nagydíjon vasárnap.

Svájc

Blick

Hamilton világbajnokhoz méltóan verekedte át magát a mezőnyön, és végül Lando Norris előtt másodikként ért célba, az összetettben pedig a leggyorsabb kör megfutásának köszönhetően tartotta meg a vezetést. Egy valakivel azonban nem bírt: Verstappen a rajtnál megtréfálta a pole pozícióból induló címvédőt, és ezzel megalapozta a sikerét. »Mad Max« pályafutása 11. Formula–1-es futamgyőzelmét aratta.

(MTI)

Borítókép: Miguel Medina / AFP