Verstappen az Indexnek: A gulyás sosem maradhat ki, ha Magyarországon vagyok

000 9HB3YK
2021.07.29. 19:51
A Red Bull holland vb-éllovas versenyzője nemcsak a magyar pályát szereti, hanem az itteni szenvedélyes szurkolókat is.

Ezen a hétvégén rendezik a 36. Formula–1-es Magyar Nagydíjat, amelynek csütörtöki médianapján a magyar sajtó képviselőinek, köztük az Indexnek is volt lehetősége Max Verstappennel, a Red Bull versenyzőjével egy online meeting keretében beszélgetni.

Jól vagyok, készen állok a harcra, ahogy mindig

– kezdte Max Verstappen a Brit Nagydíjon történt bukását firtató kérdésre reagálva. Ezt követően a Magyar Nagydíjjal kapcsolatos gondolatait is megosztotta a jelenlévőkkel a Red Bull versenyzője.

Évente általában 2-3 alkalommal, ha tehetem eljövök Budapestre, mert ez egy gyönyörű város, szép épületekkel, amiket érdemes megnézni. A magyar emberek imádják a versenyzést, igazi szenvedéllyel szurkolnak

– mondta Max Verstappen.

Ezután az Index kérdésére a holland elárulta, miért szereti annyi versenyző a mezőnyből a magyar pályát.

Ez egy igazi versenypálya, sok kihívást jelentő kanyarral és kombinációval. Kemény itt versenyezni, de ezt akkor értettem meg igazán, amikor először kipróbáltam. Nem könnyű, hiszen a kör elejétől kezdve végig koncentrálnod kell, de ez benne a jó, szerintem ezért is szeretjük annyira.

A Hungaroringre ezen a hétvégén, 2019 után visszatérhetnek a szurkolók is a lelátókra, ami Verstappen szerint valóban segíti a versenyzőket

Mindig öröm, ha sok néző van kint a pályán. Nagy motivációt jelent és extra erőt ad, ha látod őket az autóból. Szurkolók nélkül egyszerűen nem tudod kihozni magadból azt, amire valójában képes vagy

– mondta az Index kérdésére a holland versenyző.

Ezt követően arra is kíváncsiak voltunk, hogy van-e olyan dolog a magyar nagydíjhétvége során, amit a holland sose hagyna ki.

„A gulyást!”

 – jött a gyors és határozott válasz.

Imádom a leveseket, ha van lehetőségem, akkor az étkezésekben mindig beiktatom őket. A gulyáslevest pedig nagyon szeretem, sosem maradhat ki, ha Magyarországon vagyok.

Az online interjú vége felé a nyári labdarúgó Európa-bajnokság is szóba került. Habár Verstappen Hollandia szereplésével nem volt elégedett, a magyar válogatottéval viszont annál inkább.

Sajnos nem azt láttam a holland válogatottól, amit vártam. Ezzel szemben viszont a magyar csapat nagyon jól játszott, főleg a németek ellen. Azt a csoportot (a németek mellett még a világbajnoki címvédő franciák és az Eb-címvédő portugál válogatott volt velünk együtt, a szerk.) nagyon nehéz volt túlélni, de a magyarok mindent beleadtak, fantasztikus szenvedéllyel és odaadással játszottak. Voltak olyan csapatok, amelyek továbbjutottak, de közel sem mutattak olyan szenvedélyes játékot, mint a magyarok.

Pénteken már Verstappen is autóba pattan, hiszen 11.30-tól az első szabadedzéssel valóban megkezdődik a 36. Magyar Nagydíj.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: Max Verstappen. Fotó: FLORION GOGA / POOL / AFP)