A Ferrari versenyzője az Indexnek: Bizakodva várjuk a Magyar Nagydíjat

000 9HA2UD
2021.07.30. 12:07
A Ferrari monacói versenyzője örül, hogy egymás után harmadszor is sok néző előtt versenyezhet a száguldó cirkusz mezőnye, amely ezen a hétvégén hazánkba látogat.

Hétvégén rendezik meg a 36. Magyar Nagydíjat, amely valójában már a csütörtöki médianappal meg is kezdődött. Volt szerencsénk pár kérdés erejéig beszélgetni a Ferrari kétszeres futamgyőztes versenyzőjével, Charles Leclerckel. A monacói az idei szezonban eddig egyszer állhatott dobogóra, éppen a legutóbbi Brit Nagydíjon, emellett az eddigi tíz futamon kereken 80 pontot gyűjtött, amelynek köszönhetően a bajnoki pontverseny hatodik helyéről várhatja vasárnap a piros lámpák kialvását.

A magyar pálya nagyon technikás, jó kis hétvége elé nézünk. Nagyon jó, hogy egymás után már zsinórban harmadszor is telt ház előtt versenyezhetünk. Reméljük, hogy a nézők egy remek show-t fognak látni

– mondta Charles Leclerc az Index kérdésére válaszolva.

Ezután a versenyző a nyári szünetre szánt terveibe is beavatott minket.

A családommal Görögországba megyünk majd pihenni. Szükségem lesz egy kis kikapcsolódásra és jó lesz kicsit elfeledkezni a versenyzésről.

A Ferrari és a McLaren között öldöklő küzdelem zajlik a bajnoki harmadik hely megszerzéséért. Leclerc szerint a magyar pálya jó vadászterülete lehet az olasz istállónak.

Bizakodva várhatjuk a Magyar Nagydíjat, úgy érzem, le tudjuk győzni a McLarent ezen a helyszínen, de ehhez csapatként kell jól együtt dolgoznunk. Reméljük, hogy semmi kellemetlen meglepetés nem vár majd ránk. Szerintem az autónknak fekszik majd a Hungaroring

– zárta gondolatait a Ferrari versenyzője.

A 36. Magyar Nagydíj programja pénteken az első szabadedzéssel kezdődik 11.30-tól.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: Florion Goga / AFP)