Új pálya mutatkozhat be idén a száguldó cirkuszban

GettyImages-80157191
2021.08.24. 11:50
Több szaklap egybehangzó értesülése szerint már idén Formula–1-es versenyt rendezhet Katar, amely az Ausztrál Nagydíj helyett adna otthont az autós gyorsasági világbajnoki futamnak.

A november 21-re tervezett melbourne-i viadal a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások következtében elmarad. A szaksajtó szerint a Formula–1 illetékesei jövő héten hozzák nyilvánosságra az átdolgozott versenynaptárt, amelyben Katar is szerepel. A fővárostól, Dohától északra épült Losail International Circuit elnevezésű pályán 2004 óta rendeznek Moto GP-futamokat, és a következő években már F1-es helyszínként is szóba került.

A KATARI VERSENY AZÉRT IS TŰNIK LOGIKUS MEGOLDÁSNAK, MERT NOVEMBER 21. UTÁN KÉT SIVATAGI HELYSZÍNEN FOLYTATÓDNA A SOROZAT, DECEMBER 5-ÉN SZAÚD-ARÁBIA, MÍG DECEMBER 12-ÉN ABU-DZABI LESZ A HÁZIGAZDA.

A múlt héten jelentették be, hogy a pandémia miatt törölték a Formula–1 idei versenynaptárából az októberre kiírt Japán Nagydíjat, emellett Kanadában és Szingapúrban sem lesz futam. Az F1 kereskedelmi jogaival rendelkező amerikai Liberty Media csoport azonbantovábbra is 23 versennyel számol 2021-ben.

MTI

(Borítókép: Naplemente a katari pályáról. Fotó: Ryan Pierse / Getty Images)