A 2022-es F1-autókat nem lesz élmény vezetni – véli a brit sztár

f1
2021.10.06. 10:37
Lando Norris, a Formula–1-ben szereplő McLaren brit üdvöskéje szerint nem lesz annyira kellemes vezetni a 2022-es autókat, mint a jelenlegieket.

A 21 éves brit pilóta az idény egyik nagy felfedezettje, 139 pontjával a negyedik helyen áll az összetettben, és lehetne még előkelőbb helyen is, ha az Orosz Nagydíj drámai végjátékában hamarabb áll ki átmeneti esőgumikért, addig ugyanis vezette a versenyt az első pole pozícióját Szocsiban megszerző versenyző, aki végül a 7. lett.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media a Brit Nagydíj versenyhétvégéjén ismertette az új autók koncepcióját. Ezek eléggé eltérnek majd az idén használtaktól, ami miatt idő kell majd a megszokásukhoz. Más lesz az aerodinamika, jelentős csökkenés lesz a leszorítóerőben, és a gumik típusa is változik.

A Red Bull által is megkörnyékezett Lando Norris szimulátorban tesztelte az új elemeket, és úgy véli, időbe telik majd alkalmazkodni a változásokhoz.

Nagyon különbözik majd az új autó, bizonyos értelemben nem lesz olyan kellemes vezetni, mint az ideit, de remélhetőleg minden csapat hasonlóan van ezzel. Aztán majd meglátjuk, nincs értelme azon gondolkodni, hogy ez remek vagy szörnyű. Meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, és remélhetőleg jó autóval megyünk az idény előtti tesztekre

– mondta Norris az Autosportnak.

A 21 éves versenyző elmondása szerint a McLaren eddig nem fektetett túl sok energiát a 2022-es autó tervezésébe, a jelenlegi idényben a harmadik helyen álló istállónál még az idei év van a fókuszban.

Hozzátette, az autó még nincs a gyártási fázisban, a tervrajzok pedig folyamatosan változnak, ahogyan az együttes próbál minél jobban alkalmazkodni az új szabályokhoz.

Az autó, amelyet eddig a gyárban láttunk még nem is egy autó, hanem egy rajz és néhány papír. Nem hiszem, hogy mostanában látjuk majd, talán idén már egyáltalán nem. Láttunk néhány vázlatot és dizájnötletet az új szezonra, de minden héten van valami új, valami eltérés, mert annyi különböző dolog van az autón. Minden héten könnyű változtatni rajta, és egyre ez gyorsabban megy

– fűzte hozzá a brit.

(Borítókép: Bryn Lennon/Getty Images)