Verstappen ellenzi az F1-es sprintfutamokat

GettyImages-1315428844
2021.11.12. 13:44
Kedveli a hagyományokat a fiatal holland pilóta, szerinte nem lenne szüksége sprintfutamra az F1-nek, ha több lenne a „kompetitív” autó.

A Brazil Nagydíjon lesz harmadjára sprintfutam az idei szezonban. A formátum tesztelés alatt áll, jövőre valószínűleg hat sprintfutam lesz a szezonban. A világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen elmondta, ő nem kedveli a sprintkvalifikációt.  

Egyedül a rajtnál vannak izgalmak, utána nincsenek előzések. Mindenki próbálja óvni az autóját, nehogy a vasárnapi nagydíjon probléma legyen belőle. Nincs sok helycsere, nem igazán számít, melyik pályáról beszélünk. De ha az emberek szeretik a két rajtot hétvégente, miért ne csinálhatnánk? De nekem személy szerint inkább a hagyományos formátum jön be

– nyilatkozta a Red Bull versenyzője. Úgy gondolja, ha a csapatok közelebb lennének egymáshoz teljesítményben, és egyenlőbb autókkal versenyeznének, nem lenne szükség semmilyen változtatásra.

A világbajnoki pontverseny két nagy riválisa, Lewis Hamilton és Max Verstappen mindkét sprintfutam utáni nagydíjon összeütköztek. A holland nem lát ebbe bele többet, szerinte csak pont így alakultak az események, semmi köze a szombati futamnak a vasárnapi balesetekhez. 

(Borítókép: Max Verstappen Portimaóban. Fotó: Mark Thompson / Getty Images)