Lewis Hamilton, a félelmetes ébredő oroszlán

hami
2021.11.22. 13:36

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének hibátlan teljesítményét taglalta a vasárnapi Formula–1-es Katari Nagydíj másnapján, többek között ébredő oroszlánnak és emírnek titulálva a 36 éves pilótát.

Nagy-Britannia:

The Guardian:

Hamilton tökéletes versenyzéssel, a futamot teljes mértékben kontrollálva aratott rajt-cél győzelmet olyan tempóval, amellyel Verstappen nem tudta felvenni a versenyt.

BBC Sport:

Az idény nagyobb részében a Mercedes volt az üldöző. Az elmúlt három hónapban azonban javult a teljesítmény, és Hamilton számára kézzelfogható közelségbe került a nyolcadik világbajnoki cím.

The Telegraph:

Mennyi minden történhet néhány hét leforgása alatt. Amikor két héttel ezelőtt Mexikóból Brazíliába költözött a Formula–1-es mezőny, a Red Bull hatalmas lendületben volt, miután Max Verstappen 19 pontra növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. Vasárnap pedig a katari sivatagban nyújtott csaknem hibátlan teljesítményével, és sorozatban aratott második futamgyőzelmével Hamilton nyolc pontra csökkentette hátrányát, és úgy tűnik, immár a Mercedes van lendületben.

The Independent:

Lewis Hamilton arra vonatkozó reményei, hogy átveheti a vezetést a vb-pontversenyben Max Verstappentől, nagy lökést kaptak Katarban, ahol a brit címvédő a pole pozícióból rajtolva győzte le összetettbeli riválisát.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport:

Lewis Hamilton alvó oroszlán módjára ébredt fel, és most tényleg félelmetes. A brazíliai őrületes felzárkózását követően most Katarban is győzött, így a Mexikóban két héttel ezelőtt eldőlni látszó világbajnoki küzdelem megint teljes mértékben nyitott.

La Repubblica:

Szuperhősök Formula–1-e. Amikor semmi nem történik, akkor is minden úgy történik, ahogyan ennek a soha véget nem érni akaró világbajnokságnak a forgatókönyvébe illik. Hamilton sebesült oroszlánként tért vissza és két hét alatt két kontinensen is győzött, Verstappen öntelt fiatalemberként hibázott, megbüntették, de nem adta fel, a kellemetlenkedő Alonso pedig hét év után, 2764 napnyi szünetet követően újra dobogóra állt. Üdv az autósport színes világában 2021-ben.

Corriere della Sera:

Lewis, az emír.

Spanyolország

Sport:

Hamilton érvényesítette a papírformát, Alonso pedig visszatért a dobogóra. A címvédő az idei hetedik, és pályafutása 102. futamgyőzelmével 14-ről 8 pontra csökkentette a hátrányát Verstappennel szemben, és készen áll arra, hogy egészen az utolsó futamig küzdjön a nyolcadik vb-címéért.

La Vanguardia:

Hamilton újra harapott, Alonso visszatért a dobogóra. Lewis Hamilton győzött Katarban és hat pontot hozott Max Verstappenen a világbajnoki pontversenyben. Így már csak nyolc pont a hátránya az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt. Alonso a harmadik helyével a 2014-es Magyar Nagydíj, 107 verseny után tért vissza a pódiumra.

El País:

A hollandnak 14 pontos előnye volt, ami most már csak nyolc, az utolsó két futamon pedig 50 szerezhető. Amennyire a Red Bull, annyira a Mercedes is lehet világbajnok a szezon végén.

Svájc

Blick:

A világbajnoki küzdelem kiéleződik! Az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt Lewis Hamilton hátránya nyolc pontra csökkent Max Verstappennel szemben.

(MTI)

(Borítókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)