Ismét lehet F1-es nagydíj a Nürburgringen

GettyImages-1279665702
2022.01.04. 10:22
A Nürburgring irányítói közölték: ahogy korábban, úgy most is készen állnak tárgyalni arról, hogy a Formula–1 visszatérjen a pályára.

Továbbra is az az álláspontunk, hogy nagyon is el tudunk képzelni egy Formula–1-es futamot a Nürburgringen, de csak gazdaságilag észszerű keretek között

– mondta a létesítményt üzemeltető cég szóvivője, Alexander Gerhard.

Ezt arra reagálva jelentették ki, hogy Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója egy nappal korábban úgy nyilatkozott, szeretné, ha ismét rendezhetnének Német Nagydíjat, de az országból kevés ilyen irányú érdeklődést tapasztal.

Csalódott és szomorú vagyok, amiért jelenleg nincs Német Nagydíj a programban. Viszont azt is el kell mondanom, hogy nem is látok valódi szándékot arra, hogy újra a naptárba kerüljön egy verseny

– fogalmazott Domenicali, hozzátéve, hogy mindenképpen szeretne helyi promóterekkel és üzletemberekkel nyíltan tárgyalni, és megtalálni a lehetőségét a Német GP visszatérésének.

Ez nem pénzkérdés. A források rendelkezésre állnak az országban egy nagydíjhoz, Németországban a szándékot kell visszaállítani. Ez prioritás a számomra

– mondta az F1 vezérigazgatója.

A Nürburgring 2020-ban, a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként otthont adott az Eifel Nagydíjnak, hivatalos Német GP-t azonban legutóbb 2019-ben, Hockenheimben rendeztek. A Formula–1 jelenlegi első számú csapata, a Mercedes német, az ország pedig Sebastian Vettel, illetve Mick Schumacher révén két pilótával is képviselteti magát a mezőnyben.

A Nürburgring korábban állandó helyszíne volt a száguldó cirkusznak, majd a kétezres évek közepétől 2013-ig – gazdasági okokból – a Hockenheimringgel felváltva volt a németországi futam házigazdája. Gerhard szerint ez a modell a jövőben is működhetne.

(MTI)

(Borítókép: Eifel Nagydíj a Nürburgringen. Fotó: Dan Istitene / Getty Images)