Megérkezett, itt a Mercedes új F1-es autója

FL3hT5XXoAQlhxW
2022.02.18. 11:14

Mindössze bő egy hónap választ el minket a Formula–1 2022-es idényének rajtjától, így egyre több csapat mutatja be az idei évre tervezett versenyautóját. A csapatok közül nyolcadikként a tavalyi konstruktőri világbajnoki címet begyűjtő Mercedes is leleplezte autóját, a W13-ast.

A német csapat a hagyományokhoz illően idén is Silverstone-ban mutatta be új versenyautóját, amelyet idén a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett George Russell fog kormányozni. Az autó ezúttal teljesen új festést kapott, a gyártó visszatért a hagyományos ezüst fényezéshez, így szinte teljes egészében eltűnt a korábbi fekete fényezés. 

A W13-as versenyautót a két pilóta már ma kipróbálhatja Silverstone-ban. Toto Wolff csapatfőnök elmondása szerint hasonló célokkal vágnak neki a 2022-es idénynek, legfőbb reményük az lesz, hogy visszavágjanak a Red Bullnak a tavalyi, botrányos körülmények között elbukott egyéni világbajnoki címért is. 

A Formula–1 2022-es szezonja március 18-án rajtol a Bahreini Nagydíjjal, a következő csapat az Alpine lesz, aki bemutatja az idei évre tervezett versenyautóját. 

(via SkySports)

(Borítókép: Mercedes AMG / Twitter)