Lewis Hamilton a Mercedes stratégiájára panaszkodott a Miami Nagydíj után

GettyImages-1396117848
2022.05.09. 13:04
Hatalmas csatát vívott a győzelemért Max Verstappen és Charles Leclerc, végül a holland győzelmével zárult az első Miami Nagydíj. A harmadik helyen Carlos Sainz végzett. A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton újra csapattársa, George Russell mögött szelte át a célvonalat.

 A brit pilóta ezúttal a hatodik helyen ért célba, a futam után csapata stratégiáját kifogásolta. Hamilton elmondása szerint a Mercedes a biztonsági autós szakasz alatt hibázott, amikor nem hívta ki egyből a britet a bokszutcába gumit cserélni. 

A futam 41. körében Pierre Gasly és Lando Norris ütközött össze rendkívül szerencsétlenül, ez eredményezte a biztonsági autós szakaszt, ami alatt a versenyzők sokkal kedvezőbb időveszteséggel cserélhetnek gumit. A Mercedes ebben a pillanatban Hamiltonra hagyta a kulcsfontosságú stratégiai döntés meghozatalát, miközben Russell gyorsan behajtott a bokszutcába közepes keverékű abroncsokért. 

Hamilton a futam utáni sajtótájékoztatón elmondta: abban a pillanatban fogalma sem volt, hogy a többi vetélytársa hol helyezkedik el a pályán, így nem tudta felmérni a helyzetet. 

Ez a csapatom munkája lenne, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg számomra. Minden információ a birtokukban van, én semmit nem tudok, döntsenek ők helyettem!

– tette hozzá a brit pilóta. 

George Russell biztonsági autós szakasz alatti gyors gumicseréjével végül Hamiltont és Bottast is megelőzte, így végzett az ötödik helyen.

A Formula–1 következő versenyhétvégéje két hét múlva esedékes, akkor a mezőny a Spanyol Nagydíjon méretheti meg magát. 

(Borítókép: Getty Images)