Most már senki nem bírálhatja a glóriát az F1-es autókon

Csou Kuan-jü brutális balesete szerencsére karcolások nélkül végződött, ám a felvételek visszanézése közben még mindig meghűl az ereinkben a vér. Carlos Sainz élete 150. versenyhétvégéje remekül alakult, pole- és futamgyőzelem, de ezért hálás lehet a Ferrari továbbra is elbaltázott stratégáinak.

A 2022-es Brit Nagydíj bővelkedett izgalmakban és meglepetésekben. A rajt után szemtanúi voltunk egy elképesztő bukásnak, a fejjel lefelé száguldó Alfa Romeót csak a védőkorlát állította meg, hogy a nézők közé csapódva tragédiát okozzon. Csou Kuan-jü viszont sérülés nélkül megúszta az elképesztő esést, köszönhetően elsősorban a bevezetésekor sokak által szidott glóriának.

Carlos Sainz a 150. versenyhétvégéjén végre megszerezte első pole-ját, valamint futamgyőzelmét, ám látva a versenyt, fel kell tenni a kérdést a Ferrarinak: erre tényleg most volt szükség?

Miközben a világbajnoki harcban (még?) érdekelt Charles Leclerc számára újabb pocsék hétvégét generált a csapat – hiszen a monacói a rajt után sérült autójával is gyorsabb tudott lenni Sainznál –, a stratégák nem vállalták fel a csapatutasítást a nagyobb jó érdekében. Erősen teljesített Lewis Hamilton, akinek valós győzelmi esélyét a biztonsági autó tette tönkre, miközben Max Verstappen is kármentésre kényszerült nyerő helyzetből.

A Bukótér podcast aktuális adásában többek között az alábbi témákat érintjük:

  • Hoztak a csapatok bőven fejlesztést. De mik is ezek?
  • Micsoda időmérő volt! Sainz hogy tudta ezt behúzni?
  • Horrorisztikusan indult a futam, hosszú percek feszült várakozása, és semmit sem tudtunk Kuan-jüről.
  • Megint a glória mentett életet. Nem először…
  • Sainz győzelmét elsősorban a Ferrari stratégáinak köszönheti, Leclerc a sérült autóval is jobb volt a spanyolnál.
  • Mi történt a biztonsági autós fázisnál? Miért nem hozták ki Leclercet is kerékcserére? 
  • Mick Schumacher megszerezte első pontjait!
  • Ausztriában a Ferrari 2003-ban nyert legutóbb. Most sem tennénk rájuk nagy téttel.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.