Leclerc elárulta, mit mondott neki Binotto a Brit Nagydíj után

2022.07.08. 14:41
Charles Leclerc szerint nehéz feldolgozni a sok gyenge eredményt, a számára rosszul végződő silverstone-i hétvégén pedig Binotto az ujjával agresszívan gesztikulálva beszélt hozzá, kamerákon keresztül csúnya leszúrásnak tűnt – a monacói szerint viszont szó sincs erről.

Mérges volt rám, mert nagyon a padlón voltam, szóval megpróbált felvidítani. Mindenki csodálkozott, hogy miért mutogat így az ujjával, de szerintem Binotto csak frusztrált volt, hogy ennyire szomorú vagyok egy ilyen verseny után 

– magyarázta Charles Leclerc az Angol Nagydíj végén történt jelenetet, amikor Mattia Binotto, a Ferrari csapatigazgatója hevesen gesztikulálva magyarázott valamit a monacói versenyzőnek. Leclerc hozzátette: Binotto is értette, hogy az első helyről a negyedikre visszacsúszni komoly csalódás. 

Biztosra kell mennünk, hogy nem történik több ilyen ebben a szezonban, mert nagyon nehéz feldolgozni a legutóbbi öt futamot. Megbízhatóságbeli és más problémák [a Ferrari elhibázott stratégiai döntései – a szerk.] hátráltattak, nem álltam a dobogón az elmúlt öt versenyen végén, ezt nehéz elfogadni 

– taglalta a Ferrari versenyzője.

Leclerc az elmúlt öt futamon nem tudott dobogóra állni, kettőt pedig be sem tudott fejezni. Silverstone-ban jó esélye lett volna megtörni ezt a balszerencsés sorozatot, 13 körrel a futam vége előtt az élen várt arra, hogy kimenjen előle a biztonsági autó. Fontos hozzátenni: mögüle mindenki kiállt egy ingyenkerékcserére, míg Leclerc 14 körös kemény keverékű abroncsokon kellett hogy védekezzen, mert a Ferrari nem hívta ki a bokszba. Az újraindítást követően a monacói teljesen esélytelen volt a friss, lágy gumikon támadókkal szemben, végül negyedikként, igencsak frusztráltan fejezte be a futamot. 

(Borítókép: Charles Leclerc [b] és Mattia Binotto [j] a Monacói Nagydíjon beszélget. Fotó: Eric Alonso / Getty Images)