Charles Leclerc: Az utolsó pillanatig hiszek a világbajnoki címben

GettyImages-1242092081
2022.07.29. 05:55
Ezen a hétvégén Magyarországra figyelnek a Formula–1 szerelmesei, hiszen vasárnap rendezik meg a 37. Magyar Nagydíjat. A csütörtöki médianapon a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc osztotta meg a várakozásait, de előtte a visszavonulását ezen a napon bejelentő négyszeres világbajnokról, Sebastian Vettelről is megemlékezett.

„Szomorú vagyok, hogy visszavonul Sebastian. Sokat versenyeztünk együtt és mindig korrekt volt velem. Hiányozni fog a paddockból, a legjobbakat kívánom neki, biztos vagyok benne, hogy megtalálja az F1 után azt a dolgot, ami boldoggá teszi. Ő egy igazi barát, aki mindig kapcsolatban volt velem, például üzenetet írt nekem, mint legutóbb a francia futamon való kiesésem után is. Emellett pedig mindig próbált engem segíteni, hogy jobb versenyzővé váljak” – fogalmazott a Ferrari pilótája.

Ezt követően a monacói az előttünk álló Magyar Nagydíjról is beszélt.

„A legutóbbi verseny után szükségem volt egy kis elvonulásra. Ez a kiesés az én hibám volt, sok pontot buktam emiatt. Azonban ez a múlt, már száz százalékban a Magyar Nagydíjra koncentrálok, próbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Szerintem erős autónk van, személy szerint mind a Paul Richardon, mind pedig a Hungaroringen, ahogy korábban Ausztráliában is szenvedtem egy kicsit, mégis idén remek tempót tudtam autózni a háromból eddig két említett pályán. Az utolsó pillanatig hiszek a világbajnoki címben.

(Borítókép: Hasan Bratic / Anadolu Agency / Getty Images)