A kulisszák mögött: ilyen volt a helyszínen a Magyar Nagydíj

Az Index is ott volt a teljes hétvégén a Hungaroringen, munkatársaink ezúttal betekintést engedtek a paddockban folyó munkába, de természetesen George Russell élete első pole-ja, valamint a Ferrari újabb taktikai baklövése is szóba kerül.

Remek versenyt hozott a 37. Magyar Nagydíj, amelynek minden napján, csütörtöktől vasárnapig a helyszínen dolgoztunk. Az F1 belső körében eltöltött napokról két kollégánk elmesélte a számukra legfontosabb pillanatokat.

Számos versenyzőt, szakembert sikerült megszólaltatnunk, köztük volt Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, illetve a 2008-as hungaroringi győztes, Heikki Kovalainen is.

A futamot George Russell kezdhette az élről, ám élete első pole-ját nem tudta győzelemre váltani. A dobogó legfelső foka azonban így sem a Ferrarié lett, hanem a 10. helyről induló Max Verstappené. Charles Leclerc és Carlos Sainz értetlenül állt a Ferrari újabb taktikai döntései előtt. Verstappen 80 pontos előnnyel mehet a nyári szünetre, a vb-harc gyakorlatilag eldőlt.

A Bukótér podcast aktuális adásában többek között az alábbi témákat érintjük:

  • F1 a színfalak mögött. Micsoda napokon vagyunk túl!
  • exkluzív Index-tartalmak a paddock mélyéről
  • micsoda időmérő volt! Mit művelt Russell a Q3 végén?
  • furcsa döntés már a rajtnál. Miért kezdett közepeseken a Ferrari?
  • a Ferrari megint és megint képes elrontani a taktikát. Mindenki ágált a kemény keverék használatától még maga a Pirelli is!
  • Verstappen megpördült, de így is nyert. Elképesztő taktikai húzás a Red Bulltól
  • nagyot ment a Mercedes is! A világbajnokság ugyan négy hét múlva folytatódik, de gyakorlatilag eldőlt.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.