A fiatal versenyzőt Alonso utódjának szánták, helyette másik csapathoz igazolhat

GettyImages-1398264194
2022.08.05. 12:48
Annak ellenére, hogy a Formula–1 mezőnye háromhetes nyári szabadságát tölti, bőven zajlanak az események a sportágon belül, amik beszédtémát szolgáltatnak a rajongóknak. A Magyar Nagydíj másnapján lett hivatalos, hogy Fernando Alonso jövőre az Aston Martin pilótája lesz, ami után valósággal felrobbant a száguldó cirkusz világa.

Már az igen meglepő esemény volt, mikor kiderült, hogy Fernando Alonso félrevezette csapatát, és vezetői háta mögött állapodott meg az Aston Martinnal, miközben jelenlegi csapatfőnöke irányába azt kommunikálta, hogy minden rendben, és hamarosan aláírhatják a szerződéshosszabbítást.

Ha ennyi nem lenne elég, nem sokkal később az Alpine bejelentette, hogy megvan Alonso utódja, és a spanyol versenyző helyére a csapat tartalékpilótája, Oscar Piastri érkezik a következő szezontól. Igen ám, de a hivatalos bejelentés után nem sokkal Piastri a közösségi felületein közzé tette, hogy az ég világon semmit nem írt alá az Alpinennal, és jövőre nem náluk fog versenyezni. 

Sajtóhírekből azóta kiderült, hogy az ügy hátterében a McLaren közbenjárása állhat, mivel ők is szívesen tudnák csapatukban a tehetséges ausztrál versenyzőt a következő szezontól. Dieter Rencken, a racingnews365.com megbízható bennfentesének információi szerint valójában 

PIASTRI A MCLARENNEL EGYEZETT MEG, ÉS HONFITÁRSA, DANIEL RICCIARDO HELYÉT FOGJA ÁTVENNI A 2023-AS FORMULA–1-SZEZONTÓL. 

A hivatalos bejelentésre még várni kell, de a sajtóhírek szerint eldőlni látszik az ausztrál versenyző sorsa. Rencken hozzátette, hogy az Alpine Piastri szerződésének meghosszabbítási határidejét lekéste, így csapott le a fiatal pilótára a McLaren. 

A jelenleg nyári szüneten lévő Formula–1 mezőnye augusztus végén, a Belga Nagydíjon tér vissza. 

(Borítókép: Getty Images)