Verstappen olyat tett, amire eddig csak Schumacher és Vettel volt képes

2022.10.24. 13:17
A nemzetközi sajtó elsősorban az idénybeli 13. futamgyőzelmét arató Max Verstappennek, a Red Bull kétszeres világbajnokának diadaláról, valamint az osztrák istálló konstruktőri vb-címéről írt a vasárnapi Formula–1-es Egyesült Államok Nagydíjának másnapján, több helyen is megemlítve a Red Bull céget alapító és szombaton elhunyt Dietrich Mateschitzet.

NAGY-BRITANNIA

The Telegraph: „Hollywoodban sem rendezhették volna meg jobban a finálét: Lewis Max ellen, második rész: ezúttal valami személyes!”

Daily Mail: „A megállíthatatlan Max Verstappen megszerezte idénybeli 13. futamgyőzelmét, ezzel olyan nagyságokhoz csatlakozott, mint Michael Schumacher és Sebastian Vettel.”

OLASZORSZÁG

La Repubblica: „A világbajnok egy kerékcsere közben bekövetkezett hiba miatt kénytelen volt felzárkózni, de ezúttal sem hibázott. A Red Bull a konstruktőri világbajnoki címet az alapító és szombaton elhunyt Dietrich Mateschitznek ajánlotta.”

Tuttosport: „A világbajnoki idény 19. futama, az Egyesült Államok Nagydíja is Max Verstappen győzelmét hozta. A második világbajnoki címét az elmúlt hetekben bebiztosító holland versenyző egy morzsát sem hagy ellenfeleinek, az austini futamon is a dobogó tetejére állt.”



FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: „Az austini versenyen sorozatban nyolcadik győzelmét ünnepelhette a Red Bull a mostani szezonban. Az osztrák istálló Texasban is diadalmaskodott Max Verstappen révén, valamint a konstruktőri világbajnoki címet is megnyerte Sergio Pérez negyedik helyezésével. Fölényben a kék autók.”

L Équipe:  „Max Verstappen megállíthatatlan.”

SPANYOLORSZÁG

Marca: „Verstappen, Dietrich nevében.”

Mundo Deportivo: „Verstappen bevette Amerikát.”

AUSZTRIA

Kronen Zeitung: „A kerékcsere közben bekövetkezett technikai hiba ellenére Verstappen nyert Austinban.”

Kurier: „Ez a Formula–1-es futam Dietrich Mateschitz kedvére való volt, de a Red Bull alapítója már a rajtot sem érte meg.”

SVÁJC

Blick: „Az Egyesült Államok Nagydíjának otthont adó 5,513 kilométer hosszú texasi pálya a kétszeres világbajnok Max Verstappennek is hullámvasút, de számára a befejezés pozitív volt.”

Tages-Anzeiger: A Red Bull nagyon szerette volna megnyerni a vasárnapi futamot a szombaton elhunyt Dietrich Mateschitz emlékére, de majdnem odaajándékozta a győzelmet Lewis Hamiltonnak.”