2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia 0
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Ismét Schumacher nélkül marad a Formula–1

GettyImages-1418215163
2022.11.17. 07:26
Csütörtök reggel vált hivatalossá, hogy a Formula–1-ben szereplő Haas nem hosszabbít Mick Schumacherrel. A 23 éves pilóta csalódottan vette tudomásul a döntést, de máris jelezte, vissza akar térni.

Mick Schumacher helyét honfitársa, Nico Hülkenberg veszi át. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia 2021-ben mutatkozott be az autósport királykategóriájában. Noha tavaly még dominált házon belül Nyikita Mazepin ellen, Kevin Magnussen érkezése és az új szabályok nehéz helyzetbe hozták év elején. A dán pilóta jövőre is a Haast erősíti.

A szezon első negyedében Schumacher nem boldogult az autójával, az erőlködésből pedig olyan nagy balesetek lettek, mint a dzsiddai és a monacói, amit Austin előtt még a csapattulajdonos, Gene Haas is felemlegetett. Az istállótól kapott nyílt kritikák és az érezhető bizalomhiány mellett jó ideje sejthető volt, hogy az együttműködés nem fog folytatódni – írja az M4 Sport online oldala.

Schumacher az Instagram-oldalán reagált a Haas döntésére, ám leszögezte, utolsó versenyén szeretné bizonyítani, hogy rossz döntés született.

Ez lesz az utolsó versenyem a Haas csapatával. Nem titkolom, nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, mindenesetre szeretnék köszönetet mondani a Haas és a Ferrari csapatának is, hogy lehetőséget adtak nekem. […] A téma ezzel nincs lezárva számomra. A nehézségek csak erősebbé tesznek. A Formula–1 iránti szenvedélyem továbbra is ég bennem, és keményen fogok harcolni, hogy visszatérjek a rajtrácsra

– zárta gondolatait a német pilóta.

Mick Schumacher 42 futamon állt rajthoz a Haas pilótájaként, a legjobb rajthelyezését és versenyeredményét is egy 6. hely jelentette, előbbit Kanadában, utóbbit Ausztriában érte el. Összesen 12 pontot gyűjtött, valamennyit az idei bajnokságban.

(Borítókép: Mick Schumacher 2022. augusztus 26-án. Fotó: Dan Mullan/Getty Images)