Zinédine Zidane is fellépett az új Formula–1-es versenyautó bemutatásakor

2023.02.17. 10:31
Az Alpine bemutatta idei Formula–1-es versenyautóját és új nagykövetét Zinédine Zidane személyében, egyben bejelentette, hogy motorbeszállítója lehet az Andretti Cadillacnek, ha a nemzetközi szövetség (FIA) jóváhagyja a csapat 2025-ös csatlakozását.

A világ- és Európa-bajnok labdarúgó, Zidane fellépése volt az egyik meglepetés az A523 kódjelzésű gép csütörtöki leleplezésén, amely rózsaszínben fog pompázni az idény első három állomásán Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában.

Az AlphaTauri csapatától érkező Pierre Gasly izgatottan beszélt gyerekkori példaképéről:

Zizou az egyik bálványom volt. Ötéves koromban kezdtem futballozni, és mindig a 10-es mezt szerettem volna viselni, amit annak idején ő is hordott.

A francia Gasly a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót váltja majd a csapatban, amely összetettben – az előző szezonhoz hasonlóan – a negyedik helyet tűzte ki célul. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy ha az Andretti megkapja a jóváhagyást a Formula–1-hez, akkor motorokkal támogatják a csapatot, így már négy autón tesztelhetik majd az újításokat.

A szintén francia Esteban Ocon már negyedik éve erősíti az istállót, míg Jack Doohan – az ötszörös világbajnok motorversenyző, Mick fia – tartalékpilóta lesz, emellett a Formula–2-ben is versenyez majd.

Az F1 23 futamból álló szezonja március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.