A Ferrari fiatal tehetsége hosszú távú szerződést kapott a Formula–1-ben

2024.07.04. 11:11
A Ferrari fiatal tehetsége, Oliver Bearman 2025-től a Haas csapatának teljes értékű pilótája lesz a száguldó cirkusz mezőnyében – erről számolt be az F1 hivatalos felületein.

A 19 éves versenyző jelenleg a Formula–2-ben, a PREMA színeiben pallérozódik, és már négy futamgyőzelmet aratott, de ebben a szezonban már a legmagasabb szinten, az F1-ben is bemutatkozhatott. A Scuderia Ferrari akadémiájának tehetsége a Szaúdi Nagydíjon ugrott be a vakbélműtétből lábadozó Carlos Sainz helyére, és remek teljesítménnyel a hetedik helyen végzett, egyúttal pontokat szerzett.

Bearman amellett, hogy az F2-ben versenyez, a Ferrari és a Hass tartalékpilótája, így utóbbi csapatban hatszor bizonyíthat a szezon során versenyhétvégék első szabadedzésein – legközelebb éppen Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon.

Bearman 2025-től a Haas teljes értékű pilótájává válik, és hosszú távú szerződést kötött vele az istálló.

„Nehéz szavakba önteni, mit jelent ez nekem. Mérhetetlenül büszkévé tesz, hogy kimondhatom, a Haas Formula–1-es csapatának versenyzője leszek. Köszönöm a Scuderia Ferrari Driver Academynek, hogy az F4 óta hittek bennem, és felkészítettek erre a hihetetlen lehetőségre. Mindent beleadok majd, amit tudok” – mondta Bearman.

Az még bizonytalan, hogy ki lesz Bearman csapattársa a Haasnál, mivel a jelenlegi két pilóta közül Nico Hülkenberg a Sauber versenyzője lesz, Kevin Magnussen szerződése pedig a szezon végével lejár.