Árpád
-2 °C
4 °C

Szurkolj, ne háborúzz!

2000.03.03. 16:59
Az éppen két napja, nagy hanggal beharangozott társadalmi összefogásnak máris megvan a kézzelfogható eredménye: 0-1-es állásnál, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt az Újpest - Dunaferr rangadó.

Pedig az első félidő joggal pályázhatott volna a minden idők leggyengébb mérkőzése címre. Bár a második percben Komódi sistergős szabadrúgása jó meccset ígért (Bíró bravúrral hárított), az első félidő maga volt a tömény unalom. Ha Bede néhány ítélete nem készteti mocskolódásra az újpesti ultrákat, talán el is aludtunk volna. A két csapat játékosai szinte gyakrabban találták el egymást, mint a labdát, emiatt előbb Waltner, majd Tóth kapott sárgát.

Ám, amikor már csak négy perc volt hátra a "megérdemelt" pihenőig, Szlezák úgy döntött, hogy színt visz a szürke egyhangúságba. Előbb felöklelte a mellette elfutó Jäklt (a labda nem volt még a térfélen sem), majd egy perc múlva kezezett a tizenhatoson belül, s ezt Bede duplán jutalmazta: Szlezáknak piros lapot, a Dunaferrnek tizenegyest adott. Zavadszky pedig nem szokott ilyen helyzetben hibázni...

Ekkor már látszott, hogy a továbbiakban nem lesz sima a mérkőzés. Így is történt. A hosszabbítás első percében Tamási - az alapvonalnál - beleszállt Komódiba, a sípcsont reccsenése még a lelátón is hallatszott. A lila-fehérek védőjén látszott, hogy dühből, még véletlenül sem a labdára mozdult. A teljesen jogos kiállításnál a hazaiak fiatal nemzetközi klasszisa, a világszerte ismert Kovács Balázs magából kikelve átkozta a játékvezetőt, aki erre teljesen érthetetlenül kiállította. (Pedig a játékost eddigi teljesítménye, hosszú és sikeres pályafutása akár egy balhorogra is felhatalmazta volna!!! Hogy lehetett őt egyáltalán felelősségre vonni?)

Ez a rengeteg igazságtalanság már az angyali türelmű Várhidi Péternek is sok volt. Az UTE edzője önmérsékletre, és a felebaráti szeretet gyakorlására kérte a sípmestert, akit azonban nem hatottak meg a bibliai idézetek és zsoltárok, és szemében gonosz fénnyel a lelátóra parancsolta a békeharcost. Na ekkor fogyott el a viola szurkolók türelme: Bedét fennhangon tetteinek felülvizsgálatára kérték, majd visszadobtak kővel. Bár nem is kő volt az, hanem csak egy tíz centi átmérőjű betondarab. Emiatt nem is kellett volna lefújni a mérkőzést...

Újpest FC - Dunaferr SE - 0-1-nél a 46. percben félbeszakadt

Megyeri út, 3500 néző vezette: Bede (Dubraviczky, Ring)
Újpest: Bíró - Kiskapusi, Szlezák, Tamási, Lőw - Kovács B., Dvéri, Zimmrmann, Tóth N. - Kovács Z., Waltner.
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kóczián - Jäkl, Komódi, Rósa H. - Zavadszky, Orosz, Tököli.
Gólszerző: Zavadszky a 43. percben (11-esből). Sárga lap: Waltner a 16., Tóth N. a 26., Szlezák a 42. percben. Kiállítva: Szlezák a 43., Tamási a 46., Kovács B. a 46. percben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?