11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Előnyben a vendégek

2000.04.05. 07:35
Bár mindkét összecsapás döntetlennel zárult a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első napján, ennek valószínűleg a vendégcsapatok örültek igazából, hisz a két hét múlva esedékes visszavágókon nem kell hátrányból indulniuk.
A Manchester United azzal a szándékkal érkezett a spanyol fővárosba, hogy felrúgja a hagyományt, és végre győzni fog egy hispán csapat ellen. A Real szurkolói pedig annak örülhettek, hogy Morientes vállalni tudta a játékot, így félelmetes (Raul-Morientes) csatársor rohamozta a címvédő kapuját. A hazaiak komolyan gondolták, hogy megtréfálják a MU-t, s az első tíz percben a kapujához szögezték Alex Fergusson csapatát. Hiába játszottak azonban mezőnyfölényben, az angol csapat ausztrál kapusa, Mark Bosnich szenzációs napot fogott ki, és remek vetődésekkel tette ártalmatlanná Raul, Morientes és Roberto Carlos próbálkozását.

Az első negyedóra végére magához tért a MU, s Andy Cole helyzetei jelezték, hogy óriási hibát követne el a Madrid, ha az egész találkozón nyílt sisakkal támadna. Hullámzóvá vált a játék, de nem a rossz értelemben. A kapuk felváltva forogtak veszélyben: az egyik oldalon Cole hibázott ordító ziccereket, míg a másik részről Roberto Carlos lőtt szinte minden helyzetből, amint átlépte a félpályát, de ezúttal gond volt az irányzékkal.

A Porto az első perctől lerohanta a Bayernt
A 44. Percben aztán sorsdöntő hibát követett el a francia bíró, amikor nem bírálta felül román asszisztense rossz beintését. Történt ugyanis, hogy az amúgy jól védő Iker Casillas Scholes lövését maga elé ejtette, és az ilyen ziccereket York nem szokta elhibázni. A román taccsbíró lest jelzett, pedig Roby Carlos bennragadt az esetnél. Senki sem gondolta ekkor, hogy ez a pillanat sorsdöntővé válhat. Pedig így lett. A második játékrészben a MU csak annyit adott ki magából, amennyi a döntetlenhez feltétlen kellett, míg a Real képtelen volt betalálni Bosnich hálójába. A 0-0 ellenére látványos, izgalmas mérkőzést vívott a két csapat, de óriási csodának kellene történnie, hogy a spanyolok kivívják a továbbjutást.

Az est másik összecsapásán a Porto az első perctől lerohanta a Bayernt, de csatárai nem tudtak mit kezdeni, a jól fejelő német védőkkel. A müncheniek egy-egy gyors kontrában bízva behúzódtak a saját térfelükre, de az első negyvenöt percben nem jelentettek veszélyt a Vitor Baiát helyettesítő Hilario kapujára. A szünet után gyorsan vezetést szereztek a portugálok: Esquerdinha és Drulovics gyönyörűen végigpasszolták a Bayern jobb oldalát, a jugoszláv egy szemtelen csellel a földre ültette Effenberget, beadására Jardel remekül ment fel, s a jobb felső sarokba bólintott.

A bajorok nem hitték el, hogy kikaphatnak, továbbra is kényelmesen adogattak a saját térfelükön. Ez majdnem meg is bosszulta magát, egy menetrendszerű Drulovics centerezést ismét Jardel bólintott kapura - Kahn ekkor viszont a helyén volt. A Porto továbbra is becsületesen ment előre, és ... gólt kapott. A 80. Percben egy ártatlan buktatást követően a hazai védők békésen kocogtak a kapujuk felé, amikor Effenberg hirtelen Sergio elé lőtte a labdát, a brazil világbajnok lendületből kilépett az álmélkodó védők közül és a jobb alsóba passzolt. Ez volt a Bayern első kapura lövése a meccsen. Tíz perccel később kiderült, hogy az utolsó is. De lehet, hogy továbbjutást ér.  • Hírek
  • Bankszámla