Teljesült a Kohász fohász

2000.04.14. 22:20
Mindkét csapat számára az Év mérkőzésének indult, a rangadón mégis csak egy csapat volt a pályán - igaz, az is csak elvétve. Ez viszont pont elég lehet arra, hogy Dunaújvárosban a hoki és a kézilabda csapat után a focisták is aranyat szerezzenek.
Pedig a Vasas félelmetes hazai mérleggel rendelkezett a vidéki ellenfelekkel szemben: mind a kilenc meccsüket nyerték, a gólkülönbségük 24-0. Készültek is a találkozóra. Egy kupadöntőt érő tápiószentmártoni sikerrel és az utána következő fiesztával ,,hangoltak". A hétközi mérkőzésen a szurkolók is kitettek magukért (mintegy ötszázan kisérték el csapatukat), és a Dunaferr elleni sorsdöntő összecsapásra is sokan jöttek ki.

Az újvárosi különítmény kis késéssel érlezett (talán ennyire elhúzódott a kézisek ünneplése?), és szinte kipakolni is alig volt idejük, máris ünnepelhettek. A huszadik percben Rósa szögletét Mónos elvétette és Lengyelnek már nem volt nehéz dolga. Mindkét edző korán cserélt (Orosz sérülés, Tiber pedig valószínűleg taktikai okok miatt hagyta el a pályát)

Nincs más hátra, mint előre...

Dunaferr: -Pécs (O), -ZTE (I), -Vác (O), -MTK (I), -Győr (O), -Nyírség (O), -Diósgyőr (I)

Vasas: -Nyírség (I), -Diósgyőr (O), -Debrecen (I), -Újpest (O), -Tatabány (I), -Nagykanizsa (O), -Siófok (I)

MTK: -Pécs (I), -ZTE (O), -Vác (I), -Győr (O), -Dunaferr (O), -Nyírség (I), -Diósgyőr (O), -Debrecen (I)

Nagyjából ennyi történt az első félidőben, kisebb helyzetek akadtak, de az izgalomtól senki nem rágta le mind a tíz körmét.

Mivel a játékosok - tudásukkal - nem tudták felspanolni a mintegy 6000 nézőt, kénytelenek voltak egymást hergelni. A Vasas szurkolóknak valószínűleg Tápiószentmártonban elfogyott az összes hangjuk, mert a mai meccsen nem voltak képesek segíteni kedvenceiket. (Transzparensekkel viszont bőven rendelkeztek. Az egyiken a következő bölcsesség állt: ,,Bicskei! Nekünk nincs válogatottunk, de van csapatunk. Neked van válogatottad, de nincs csapatod!") Mindenestre ma ez nem látszódott - vagy mondjak azt: olyanok voltak, mint a válogatott.

A 68. percben végleg eldőlt a rangadó. Juhos játékvezető teljes joggal állította ki Kabátot, miután egész egyszerűen gyomron vágta Molnárt. (Bár emlékezhetünk, a múlt heti MTK-Vasas meccsen Illés hasonló szabálytalanságért - bár az rúgás volt - nem kapott lapot.)

A szurkolók ekkor már nem foglalkoztak a mérkőzéssel. Sokkal inkább Juhos játékvezető, és Molnár Zoltán szapulásával. (Ha még azt is tudták volna, hogy a találkozót élőben megtekintette Kövér László is...)

A 83. percben újabb gólt lőttek a vendégek. Ismét a Vasas védelem - és ismét Mónos - hibázott, Zavadszky is néhány lépésről lőtt a hálóba. A gól után a hazai nézők hazafelé indultak, a vendégek pedig ,,mennybe mentek". Dunaújváros még ki sem tudta pihenni a tegnapi sikert, ma éjszaka megint ünnepelhetnek. Azt hiszem, ők ezt nem bánják...

Vasas DH - Duneferr 0-2 (0-1)

Fáy utca, 6000 néző Vezette: Juhos (Hajdó, Hrabovszky)
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth A., László - Mónos, Zováth, Galaschek (Szilveszter a szünetben), Aranyos (Simek a 72. percben)- Szili - Kabát, Tiber (Sowunmi a 32. percben) Vezető edző: Komjáti András
Dunaferr: Rabóczky - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. - Zavadszky (Mozgovoj a 90. percben), Lengyel, Jakl, Rósa H. (Komódi a 89. percben) - Orosz (Nagy T. a 20. percben), Tököli Vezető edző: Egervári Sándor
Gólszerzők: Lengyel a 20., Zavadszky a 83. percben Sárga lap: Kabát a 38., Tóth A. az 54. ill Molnár a 27., Zavadszky a 45. percben
Kiállítva: Kabát a 68. percben  • Hírek
  • Csok