Szerencsés menesztettek

2000.04.17. 12:06
A hétvégi PNB-forduló után újabb két edzőnek köszönték meg a munkát a klubtulajdonosok. Diósgyőrben már több mint egy hónapja a levegőben lógott Varga Zoltán menesztése, Siófokon pedig a tavalyi csodatévő Mészáros Józseftől vettek búcsút.
,,Rossz döntés volt Varga Zoltán szerződtetése"
,,Rossz döntés volt Varga Zoltán szerződtetése" - nyilatkozta Csontos Gábor, a diósgyőri futball mindenható ura. A ,,szponzori csoport képviselője" szerint nagyon rossz a játékosok hangulata, bizonytalanságban érzik magukat, s nem hisznek az edzőben. Mármint Vargában. A játékosok helyében én sem bíznék. Mert milyen edző az, aki egy PNB-játékjoggal rendelkező játékosról azt állítja, hogy a harmadosztály szintjét sem üti meg. Aki kritizálja csatárait, mert azok hetek óta nem képesek nemhogy betalálni a kapuba, de még eltalálni sem a 7x2 méteres felületet. Aki a klub román ,,sztárját" antifutballistának, rossz felfogásúnak minősítette, s elvárta, hogy a játékosok fussanak a meccsen.

Nincs ezen csodálkoznivaló. A zsák mindig megtalálja a foltját. A diósgyőri vezetők szemét már régóta csípték Varga nyilatkozatai, hisz az edző nem rejtette véka alá, hogy a kialakult helyzetért főleg a vezetőség a hibás - ők szerződtették ugyanis a jelenlegi játékosokat. A labdarúgók pedig nem tudták megemészteni, hogy az edző nem törődik bele, hogy képességeik - enyhén szólva - behatároltak, hanem megpróbál többet kihozni belőlük. Így rossz lett a hangulat az öltözőn belül. Vasárnaptól ez már nem lehet gond. A Diósgyőr jó hangulatban fog kiesni, esetleg hatalmas hahota közben megszűnni. Jól kitoltak Vargával: megmentették a totális leégéstől.

A Balaton partján más a helyzet. Mészáros magától mondott le, megelégelve a sikertelenséget. A vezetők nem tudták jobb belátásra bírni az edzőt, aki tavaly bravúros sorozattal benntartotta a csapatot, de a szakember hajthatatlan maradt, így elköszöntek tőle. (Azért gondolom Canossa-járásra nem került sor). A kiesés ellen küzdő csapat kispadjára Glázer Róbertet akarják a szponzorok, kérdés mennyire vonzó egy ilyen helyzetben lévő csapat kispadja. Bár a magyar fociban fölösleges racionális dolgokat keresni. Az értelemnél a rivaldafény nagyobb úr.  • Tippek
  • Babaváró hitel