16:00, December 05. ÉLŐ
Japán 1
Horvátország 1
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Feltámadt a Barcelona

2000.04.19. 10:54
Négy vereség után a legjobbkor talált magára a Barca, és hosszabbítás után kiütötte a Chelsea-t. A római negyeddöntőn a Lazio hiába támadta végig a kilencven percet, Veron gólja csak a szép búcsút jelentette, a Valencia továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben.
Kluivert, Rivaldo: gólöröm
Hatalmas 2-0-t ábrázolt a Nou Campban a hazai közönség élőképe, utalva arra, hogy ennyivel kell győzni kedvenceinek a továbbjutáshoz. A katalánok kezdőcsapatában helyet kapott a múlt héten a tarcsiba száműzött Kluivert - mert ugye senki sem - így van Gaal sem - ellensége saját magának. A mérkőzés nem úgy indult, hogy a Barca lerohanja ellenfelét - a piros-kékek rendkívül sok hibával és körülményesen szőtték támadásaikat. A 24. percben mégis vezetést szeretek: Rivaldo szabadrúgása megpattant a sorfalban álló Babayaro fején, és a jó irányba induló de Goey mellett a kapu közepébe vágódott. Megjött a közönség hangja, sőt, a 45. percben szinte felrobbant a stadion: Kluivert fordulhatott a tizenhatos előterében kapura, lövése kipattant a jobb kapufáról, és a kipattanót Figo elegánsan a bal alsóba perdítette. Ezzel már a hazaiak álltak továbbjutásra.

A második félidő elején tovább rohamozott a Barca, de mégis az angolok (már, ha a Chelsea esetében megfelelő ez a szó) szereztek gólt. Hesp kapus röviden szabadított fel egy hazaadás után, Flø lekezelte és gyönyörű mozdulattal a jobb alsóba emelt. Kétségbeesetten támadott a katalán gárda, de a Chelsea jól állta a sarat. Egészen a 84. percig. Ekkor Guardiola szabadrúgását a csereként beállt Dani a kapu közepébe bólintotta. A 86. percben pedig a továbbjutás is eldőlhetett volna: a kiugró Kluivertet Leboef felvágta a tizenhatoson belül, de a büntetőt Rivaldo a jobb sarok mellé lőtte. Jöhetett a hosszabbítás.

A Lazio végigtámadta a mérkőzést
A ráadásban aztán bedarálta ellenfelét a Barcelona. A 98. percben Figo lépett ki Babayaro mellett, és a nigériai csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntető mellé a légiós piros lapot is kapott, így elszálltak a londoniak reményei. Rivaldo ugyanis kétszer nem szokott hibázni, hat perccel később Kluivert találata már a fieszta kezdetét jelentette. A Barcelona megérdemelten jutott az elődöntőbe.

Jóval kevesebb gólt láthatott a római közönség. A Lazio végigtámadta a mérkőzést, de csak egyszer tudta feltörni a Valencia remekül megszervezett védelmét. A második félidőben Veron ugyan betalált, de ez kevés volt az üdvösséghez. A Valencia továbbjutása azt is jelentette, hogy Hector Cúper visszavágott Sven Göran Erikssonnak a tavalyi KEK-döntőben elszenvedett vereség miatt. Igaz Cúper akkor még a Mallorca edzője volt. A BL elődöntőben a Barcelona vár a Valenciára, megismétlődik tehát a nyári spanyol Szuper Kupa döntője - akkor a Valencia örülhetett.

Bajnokok Ligája negyeddöntő

FC Barcelona - Chelsea FC 5-1 (2-0, 3-1, 5-1) hosszabbítás után
Gól: Babayaro (öngól) a 24., Figo a 45., Dani a 84., Rivaldo (11-esből) a 99., Kluivert a 104. illetve Flø a 60. percben
Kiállítva: Babayaro a 99. percben
Továbbjutott a Barcelona 6-4-gyel

SS Lazio - CF Valencia 1-0 (0-0)
Gól: Veron az 51. percben
Továbbjutott a Valencia 5-3-mal  • Hírek
  • Hírek