Építsünk csapatot!?

2000.04.26. 12:44
Szerda este magyar idő szerint fél kilenckor Belfastban, Észak-Írország ellen lép pályára a magyar labdarúgó válogatott, hogy ismét megpróbálja a ,,lehetetlent": 2000-ben is győzelmet aratni végre valaki ellen. Az idén harmadik alkalommal pályára lépő nemzeti tizenegy újra megpróbálkozik a gólszerzéssel, míg Bicskei tovább kísérletezik a csapat építésével.

A szövetségi kapitány most éppen két támadóval küldi pályára a csapatát. Ez bíztató lehet a lengyelek elleni meccsen látottak után - arról most ne beszéljünk, hogy az ékpár tagjai eddig kétszer voltak eredményesek a címeres mezben. A taktikán némileg változtatva négy középpályással áll fel a csapat - bár a bal oldalon számításba vett újonc, Pető Zoltán inkább védőjátékos. Tehát vagy egy neki viszonylag szokatlan poszton kell játszania, vagy tulajdonképpen öt védekező emberrel kezdünk a nem túl acélos északír nemzeti tizenegy ellen... (A szigetek leggyengébb csapatának tartott együttesből ráadásul hiányozni fog a leggólerősebb játékosuk, a csapatkapitány Lomas.)

Várható összeállítások

Észak-Írország - Magyarország

Belfast, Vezeti: Richards (Richards, Bates) - walesiek
Észak-Írország: Taylor - Nolan, Williams, Taggart, A. Hughes - Gillespie, Sonner, Lennon, M. Hughes - Quinn, Healy
Magyarország: Király - Sebők - Fehér, Hrutka, Mátyus - Lendvai, Dárdai, Illés, Pető - Preisinger, Horváth

Ami pedig az összeállítást illeti: a két Hertha játékoson kívül négyen kezdenek a belga bajnokság kiesőjelöltjéből, a Geelből, ketten a német másodosztályból, egy játékos (Illés) képviseli a PNB rendkívüli erejét, Horváth Ferenc a geeliekhez hasonlóan Belgiumból utazott Belfastba, míg Hrutka szokásához híven a kispadról került a védelem tengelyébe. Igaz, őt állítólag tizenkét menedzser figyeli. Ha már máshol nem tudják...


  • Hírek
  • Személyi kölcsön