K. O. Valenciában

2000.05.02. 23:34
Betartotta fogadalmát a Valencia, szó szerint kiütötte a Barcelonát a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A katalánoknak szinte kapura lövésük sem volt a mérkőzésen, az egyetlen vendéggólt is a hazaiak szerezték. A visszavágón jóval többre lesz szüksége Luis van Gaal csapatának, mint a Chelsea ellen.
Betartotta fogadalmát a Valencia
Iszonyatosan belekezdett a hazai csapat, az ötödik percben Angulo beadásáról csak centikkel maradt le Mendieta. Öt perccel később viszont a Barca-védők maradtak le Anguloról, aki Mendieta szögleténél jól érkezett Pellegrino visszapöckölt labdájára, és 11 méterről a léc alá bombázott. Egy perc múlva Rivaldo egyenlíthetett volna, de 5 méteres fejesét Canizares bravúrral kiöklözte. A 13. Percben Hesp okozott kisebb infarktust mesterének, ugyanis a Puyol által hazagurított labdát majdnem bekísérte saját kapujába. (A holland kapust kísértette a múlt, hisz a Chelsea ellen sikerült összehoznia egy hazaadásos gólt.)

A Barca birtokolta többet a labdát, mégis a Valencia szerzett újabb gólt, igaz hiába. Kily Gonzales húzott el Reiziger mellett (a holland egész meccs alatt jóformán csak az argentin hátát látta), éles szögből lőtt, s a labda a mélázó kapus mellett a kapufán csattant, a kipattanót Claudio López az üres kapuba emelte (úgy 22 méterről), de Meier szabálytalanságot látott, ezért nem adta meg a teljesen szabályos találatot. Két perc múlva egyenlített a katalán csapat. Zenden bal oldali beadására Canizares kimozdult, de Pellegrino belecsúszott a labdába, ami a hazai kapuba csorgott.

Valencia CF - FC Barcelona
4-1 (3-1)

Valencia: Canizares - Angloma, Djukics, Pellegrino, Carboni - Mendieta, Farinós, Gerard (J. Sanchez a 84. p.), Kily Gonzales - C. López, Angulo (Albelda a 78. p.)

Barcelona: Hesp - Reiziger, F. de Boer, Puyol (Bogarde a szünetben) - Gabri, Guardiola, Cocu, Zenden (Simao Sabrosa a 75. p.) - Rivaldo - Dani (Litmanen a 61. p.), Kluivert

A gól egy negyedórára visszavetette a Valenciát, de még a szünet előtt sikerült magukhoz térniük. Kily Gonzales ment el ismét a baloldalon, élesen a kapu elé lőtt, Angulo pedig remek mozdulattal pörgetett Hesp mellett a rövid felsőbe. Aztán, hogy teljes legyen a vendégek szomorúsága, a hosszabbításban újabb gólt kapott a spanyol bajnok. Ismét Kily Gonzales volt a főszereplő, centerezését Angulo maga elé tette, de Puyol belépett elé. Tizenegyes! Mendieta a balra vetődő Hesp mellett a kapu közepébe gurított.

A második félidőre jócskán csökkent az iram, a Barca elképzelés nélkül passzolgatott a félpályánál, míg a hazaiak kontrákkal operáltak. A 67. percben Kily Gonzales beadását Mendieta kapásból a rövid sarokra bombázta - Hesp először avatkozott jól játékba. Negyedóra múlva Claudio López cselezgetett a tizenhatos jobb oldalánál, beadását Farinos sarokkal lőtte mellé. A 92. Percben Claudio López bevitte a kegyelemdöfést: Carboni viharzott el a jobb szélen, egy laza köténnyel átjátszotta Sabrosát, majd visszagurított a tizenhatosra. Az érkező argentin kapásból a bal kapufa belső élére lőtt, ahonnét a labda a jobb sarokba vágódott. (Knézy Jenő ekkor mondta körülbelül tizenhetedszer, hogy ,,Hektor Kjúper" csapata elfáradt, erejét felőrölte a számára szokatlan iram. Jenőnek nem jönnek be a meccsvégi elemzései, lásd Bayern - Manchester BL-döntő.) A Valenciát ismerve a Barcának nagy meglepetést kell okoznia, hogy idén végre döntőt játszhasson.  • Hírek
  • Megtakarítás